Taggede innlegg overvannshåndtering

Oppgraderer Tromsøs paradegate

Midt i Tromsø sentrum er narvikbedriften A. Markussen AS travelt opptatt med Nord-Norges største anleggsgartnerprosjekt. Storgata oppgraderes kraftig, både estetisk og funksjonelt, og skal snart kunne håndtere 200-årsflom.

Bygger flomtunnel for Vikingtidsmuseet

AF Gruppen har inngått avtale med Statsbygg om bygging av en flomtunnel og etablering av sjøvannsenergiforsyning for det nye Vikingtidsmuseet.

Klimatilpassing gir klimasmarte områder

Hvordan skal vi best sikre bygg og infrastruktur mot flom, skred, styrtregn og et fuktigere klima? I åtte år har forskere, offentlige etater og privat næringsliv jobbet sammen for å finne løsninger.

Fagstudium for lovpålagt klimatilpassing

Når vi vet at vann på avveie gir ekstremt kostbare skader og at været skal bli våtere og villere, samtidig som infrastrukturen for å håndtere overvann allerede kneler, er det innlysende at nedbøren må håndteres på nye måter.

Ny overvannskum lekker som en sil

Kummer skal helst være tette, eller hva? Denne nyheten fra Basal lekker som en sil. Det er akkurat det som gjør den så bra. Et sandfang med denne kan bli et fiks ferdig LOD-tiltak i én kum.

Smarte og miljøvennlige overvannsløsninger

Overvann er på dagsorden stadig oftere. Ikke uten grunn. Det har blitt mer ekstremvær. All nedbøren det fører med seg, må håndteres der det er fare for oversvømmelser og ødeleggelser. (Annonsørinnhold – Ulefos Filcoten)

Nytt fagskoletilbud: håndtering og gjenbruk av vann

Vann fra nedbør og gråvann fra husholdningene representerer en ressurs som i liten grad utnyttes. Fagskolestudiet «Sirkulær disponering av vann – vann som ressurs» tilbys nå ved fagskolen Vea ved Moelv i Ringsaker kommune.

– På tide med kvalitet også i grøfta

Det er en klar sammenheng mellom kvalitet på jobben som utføres og typen oppfyllingsmasser som benyttes i grøfter for det norske vann- og avløpsnettet.

Rekord-rør

Pipelife lanserer rekordstore DV-rør med Nordic Poly Mark, produsert ved fabrikken i Surnadal.

Nytt avløpsrør monteres på ikke-komprimerbare masser

Her monteres overvannsledning ved Norges flotteste strand. Sanden ved Åkresanden lager trøbbel både inni og utenfor rørene. Nytt rør med innebygget fot monteres rett på ikke-komprimerbare masser. Innvendig V-form hindrer sedimentering.

Nytt sluk mot oversvømmelser

Statens vegvesen og Ulefos har utviklet et «kjeftesluk», som skal kunne håndtere store mengder regnvann. 

Her skal det fordrøyes 380 kubikkmeter overvann

På Nore Sunde monterer Nordbø Maskin en ny type fordrøyningsmagasin på 380 kubikkmeter. – Det største jeg har vært borti, sier Stian Thorsen. Han kjører en ekstra blank Volvo graver. Se hvorfor den er så blank.

Advarer mot skadelig overvann

100 milliarder kroner. Greier du å forestille deg hvor mye penger det er? Det kan forsvinne ut med overvannet om vi ikke gjør noe. Nå har Overvannsutvalget sagt sitt.

Størst i Nord-Europa

Overvannet blir større og villere. Da må også produsentene lage større rør. På nyåret begynner Pipelife å lage dobbeltveggede PP-rør helt opp til 1 400 millimeter innvendig, 40 prosent større enn rørene du ser her.

Bygget droptank av XL-rør

– Så vidt jeg vet er dette første gang en droptank laget av plastrør blir brukt her i landet, sier Vidar Handal, produktsjef VA i Norsk Wavin.