Smarte og miljøvennlige overvannsløsninger

Overvann er på dagsorden stadig oftere. Ikke uten grunn. Det har blitt mer ekstremvær. All nedbøren det fører med seg, må håndteres der det er fare for oversvømmelser og ødeleggelser. (Annonsørinnhold – Ulefos Filcoten)

Tekst: Hege Irene Jægtvik, Ulefos – Foto: Anders Gustavsson, Ulefos

Solid kunnskap for helhetlig prosjektering av overvannshåndtering er etterspurt.

Annonse

Det er også ønskelig at det sees på alternative løsninger ved hjelp av regnbed, vegetasjon og vannskulpturer.

Helhetlige tiltak ved bruk av rennesystem, LOD-løsninger med regnbed, rister og kantstenssluk, vil være samfunnsøkonomisk lønnsomme. De bidrar til å forebygge at vannet flommer over, og gjør skade på bebyggelse og omkringliggende områder.

LOD = Lokal overvannsdisponering.

Filcoten rennesystem i moduler

Ulefos rennesystem er et ypperlig valg for håndtering av større vannmengder på parkeringsplasser, bensinstasjoner, ved kjøpesenter, og til områder som må tåle tyngre belastning som på flyplasser og havner.

KLARGJORT: Ulefos rennesystem montert klart for støping.

Rennesystemet er modulbasert, tilgjengelig for alle belastningsklasser. Det finnes i et stort utvalg design på ristene, fra standard- til designrister.

Fakta: Ulefos Filcoten

  • Sementbasert, med mineraler
  • Ekstremt holdbar, stabil og UV-resistent
  • Ekstremt motstandsdyktig mot kulde, salt, olje og bensin
  • 100% resirkulerbar og sertifisert
  • Miljøsertifisert i henhold til ISO 14001 og ISO 50001
  • Testet av IBR – sikker i forhold til byggningsbiologi
  • Mer info her

 

Lett vekt – enkel håndtering

Lettbetongen gjør den også svært enkel å håndtere med sin lave vekt.

– Vi har gode erfaringer med Ulefos rennesystem i Filcoten. Jeg liker spesielt at det er god vedheft mot betongen den støpes fast mot, sier prosjektleder Thomas Hansen i Agro Anlegg AS.

Bevegelse i rennene kan gjøre at de krymper eller sveller, ved for eksempel store variasjoner i temperaturen. Ulefos rennesystem beveger seg mindre enn tilsvarende produkter i polymer eller plast.

Bredt sortiment og rask leveranse

– For oss som jobber prosjektbasert er det viktig med rask levering, og tilgang på et bredt sortiment av renner, sier Hansen.

KONTROLL: Stefan Labufschagne hos Agro anlegg kontrollerer høyden før montering.

Ulefos har et stort lagerført sortiment på renner, som muliggjør rask levering.

Ulefos rennesystem produsereres med miljøvennlig produksjonsteknologi. Materialet Filcoten HPC er 100 prosent resirkulerbart. Det er et komplett mineralsk byggemateriale, laget av en fiberforsterket blanding.

Rennene er produsert med grønn energi og et lavt vannforbruk.

– Vi ser at det stadig kommer flere krav i prosjektbeskrivelsen som går på miljø. Vi ønsker å være bevisste på å velge så miljøvennlige produkter som mulig, sier Thomas Hansen.

Flere overvannsløsninger

Ulefos satser også på flere produkter og løsninger for håntering av overvann. Deribant Ulefos LOD-løsning – utviklet i samarbeide med Statens vegvesen – samt ristløsninger og kantstenssluk.

Spør oss om du har behov for hjelp til løsninger i din prosjektering.