Landmark Maskin er Årets lærebedrift

Landmark Maskin AS fra Bømlo er kåret til Årets Lærebedrift for 2022. Den høythengende prisen ble delt ut på Arctic Entrepreneur onsdag 18. januar.

Les en reportasje om vinnerbedriften her

Dette er det sjette året på rad at Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) deler ut prisen til Årets lærebedrift, en pris som har blitt svært så prestisjefylt.

Anleggsmaskinen har vært på besøk hos og intervjuet de åtte nominerte bedriftene for 2022, og det er hevet over enhver tvil at alle er svært dyktige når det gjelder arbeidet med lærlinger. Likevel er det altså kun én bedrift som kan gå helt til topps i konkurransen.

Annonse

Juryens begrunnelse

I kunnskapsminister Tonje Brennas forfall, var det statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Sindre Lysø, som fikk æren av å dele ut prisen. Han leste opp juryens begrunnelse før hun røpet navnet på vinneren.

– Årets lærebedrift 2022 oppfyller alle kriteriene som ligger til grunn for denne prisen. Bedriften har i 25 år hatt et betydelig inntak av lærlinger og de lykkes med å se kandidatene for dem de er, og gi dem en mulighet til å utvikle seg og kjenne mestringsfølelse. De følger opp lærlingene og gir dem kompetanse og ferdigheter til å gjennomføre og bestå fagprøven med godt resultat, sa han blant annet.

En bukett nominerte bedrifter, med jurylederen fra MEF, Tone C. Gulliksen, helt til venstre, og statssekretær Sindre Lysø, i midten. (Foto: Runar F. Daler)

Alle blir inkludert

– Bedriften har en filosofi om at det er viktig å investere i de unge, og viser dette ved å satse på lærlinger som har en bakgrunn som gjør at de trenger noe mer oppfølging og litt lengre læretid, fortsatte Lysø.

– Hos denne bedriften blir lærlingene sett på som en viktig ressurs. Det er ikke noe «oss» eller «dem». Her blir alle inkludert i arbeidsfellesskapet, avsluttet han før han avsløret navnet på vinneren.

Vi gratulerer Landmark Maskin med prisen!

Det vanket selvfølgelig kake på vinneren. Statssekretær Sindre Lysø får kanskje også et stykke? (Foto: Runar F. Daler)

Kandidatene

De åtte nominerte bedriftene har alle blitt presentert her i Anleggsmaskinen i fjor høst. Nedenfor kan du lese om alle kandidatene (klikk på bildene):

Hos Thore Magnussen & Sønn AS er det orden i sysakene. Alt av maskiner og utstyr er sølvlakkert. Fra venstre: Anleggsmaskinmekanikerlærling Einar Johan Esaiassen, Verksmester og faglig leder i anleggsmaskinmekanikerfaget Bent Willy Brandt, daglig leder Berit Tora Sand, anleggsmaskinførerlærlingene Signe Tetlie og Christopher Levin Johan Ramstad, medeier og faglig leder Ørjan Magnussen, HR-leder Hanne Lilleng og Truls Larsen fra OKAB. (Foto: Runar F. Daler) FORNØYD GJENG: Sindre Matre (anleggsmaskinførerlærling), Steffen Strand Korsnes (anleggsrørleggerlærling), Kåre Magnar Hestenes (faglig leder), Trygve Landmark (daglig leder) og Øyvind Flø Kvamsås (opplæringskonsulent OKAB). (Foto: Runar F. Daler) STOR TRIVSEL: Mali Aunøien (lærling fjell- og bergverksfaget), Rune Gravseth (faglig leder og avdelingsleder betong og tømmer), Leif Søbstad, (faglig leder og daglig leder Høgmo Fjellsprenging AS), Simen Gravseth Storsve (lærling anleggsmaskinførerfaget), Simon Leinum (lærling betongfaget, Thor Ole Ekenes (18) (lærling betongfaget) og Venche Kulbotten (opplæringskonsulent OKAB). (Foto: Runar F. Daler) BRA TEAM: Ole-Kristian Bonstad (opplæringskonsulent OKAB), Bent Laane (fagansvarlig Horten kommune), lærling Knut Sigurd Rudi og Trond Erik Næss (enhetsleder Horten kommune). (Foto: Runar F. Daler)