Taggede innlegg minigraver

Entreprenør stilte opp som isbryter

Da isen på Tyrifjorden var for tykk til at en isbryter kunne brukes, stilte MEF-medlem og entreprenørfirma Thor Myrvang Gravefirma AS fra Hønefoss opp. Med 5,5-tonns beltegraver og rippertann om bord på MS Thorbjørn pigget de seg gjennom isen ut til Utøya.

Ny 8,5-tonner fra Kubota

Ny utfordrer i 8-tonns segmentet. Kubota har forbedret utvalget av anleggsmaskiner med lanseringen den nye 8,5 tonns minigraveren KX085-5.

Elektrisk vs. dieseldrevet gravemaskin

Elektriske gravemaskiner er ofte fullgode alternativer til dieseldrevne gravere. Likevel er jakten på nye kontrakter ofte den viktigste årsaken til kjøp av elektriske maskiner, mener maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Mini-kineser til Norge

Den aller minste gravemaskinen kinesiske Yuchai noen gang har bygget, YC12, lanseres nå i Norge av Wee.no.

Lei en traktor for en dag

Felleskjøpet Agri åpner ny utleietjeneste. Kort- og langtidsutleie av John Deere traktor, Avant minilaster og Cat minigraver.

Kjører ut el-minigravere

Wacker Neuson har fått de første batteridrevne minigraverne ut til kunder. Denne kan lades samtidig som den kjører på strøm fra kabel. 

Solgte maskin til 3-åring

Tre år gamle Leo Stol fikk overlevert en splitter ny gravemaskin på MEFA i Stavanger (ja, en ordentlig gravemaskin, ikke en leke), med eget firmanavn på hekken.

Ny JCB to tonns minigraver på batteri

Her viser Dagfinn Søgård og David Moran en av de største og ferskeste nyhetene fra JCB vinteren før Bauma: En to tonns graver på batteri.

Lanserer ny minigraver i Norge

Yuchai YC25-8 er den første Yuchai-nyheten som lanseres i Norge etter at WeeGruppen overtok det norske agenturet.

Elektriske kompakte hjullastere og minigravere fra Volvo

Volvo Construction Equipment vil i 2020 starte lanseringen av en serie fullelektriske kompakte hjullastere og minigravere. De første maskinene vises på Bauma i april i år.

Ny Rototilt for de aller minste

Nye R1 er Rototilts nye tilbud til de aller minste. Det vil si små gravere 1,5-3,5 tonn. Den har samme finesser som sine større brødre – unntatt én ting.

Bom spesielt for klønete minigraverførere

Her viser Bobcat fram fem nye gravemaskiner i størrelser 2-4 tonn tonn. Minstemann er spesiallaget for klønete førere: Bomsylinderen står beskyttet inne i bommen.

Tre nyheter hos Hymax

Nyhetene står formelig i kø hos Hymax denne våren: Ny serie 5-9 tonns Venieri hjullastere, ny Kubota «hengermax» minigraver og et par voksne beltegående Moorooka dumpere.

Størst blant de minste

Den nye beltegravemaskinen ET16 fra Wacker Neuson er spesielt egnet for gravearbeid på trange steder.