Lei en traktor for en dag

Felleskjøpet Agri åpner ny utleietjeneste. Kort- og langtidsutleie av John Deere traktor, Avant minilaster og Cat minigraver.

– Rabatt får du allerede fra dag to!

Det opplyser Felleskjøpet Agri i en pressemelding om sin nye utleietjeneste.

Annonse

Leie traktor og minimaskin

Avant minilaster. (Foto: Jørn Søderholm)

Nå har selskapet åpnet for å leie traktor eller maskin på Felleskjøpet. Være seg korttidsleie fra én dag og oppover eller opptil to år om gangen ved langtidsleie. Utleietjenesten er tilgjengelig for bønder, entreprenører, kommuner og andre som har kortvarige behov.

– Dette er en del av den nye delingsøkonomien. Vi gir muligheter til å redusere kapitalkostnadene og miljøbelastningene for den enkelte, sier maskindirektør Frode Dahl i Felleskjøpet Agri.

Det finnes to varianter av leie, korttidsleie og langtidsleie. På nettsiden maskinutleie.felleskjopet.no finner vi i dag eksempler på maskiner som er tilgjengelig for korttidsleie, tre John Deere traktorer, to Avant-minilastere og en Cat minigraver. Flere maskiner kommer etter hvert.

Rabatt

La oss si at du velger en John Deere 6090M med laster og 114 hk. Du kan velge om du vil hente maskina på Kløfta, eller om du ønsker den tilkjørt. Leien for denne traktoren er kr 2700,- inkludert merverdiavgift for den første dagen. Hver ekstra leiedag dag gir rabatt. For fire uker er prisen kr 1 330,- pr dag inkludert mva.

– Skal du leie for to måneder eller lengre kan du be om et tilbud, sier Dahl.

Timer og service

Hva får man for penga?

Leien av en maskin inkluderer fem timer bruk pr døgn eller 25 timer bruk på en uke. Hvis du vet at du vil bruke maskinen mer enn dette, kan du for denne traktoren velge å forhåndsbestille urefunderbare timer til 350 kroner pr time. Eller du kan velge etterfakturerte overforbrukte timer til 425 kroner pr time hvis du er usikker på hvor mye du vil kjøre. Leietraktor er inkludert service og forsikring, og påmonterte vinterdekk vinterstid.

– Disse prisene kan du sammenligne med prisene for maskinleie. Norsk Landbruk oppgir en timespris på mellom 400 og 1000 for en traktor med fører.