50 første JCB batterigravere er levert

JCB er i full produksjon med sin 1,9 tonns batterigraver. De 50 første er levert, tre av dem til Norge.

Tidligere i år fortalte JCB første gang om sin nye batteridrevne 1,9 tonns graver. En av prototypene ble vist fram på Arctic Entrepreneur.

Nå er den britiske produsenten i gang med leveransene av deres første batteridrevne maskin, og de 50 første er levert.

Annonse

Stillegående

– Fem ganger mer stillegående enn sitt dieseldrevne motstykke. Den lades fra tom til full på under to timer. Et fulladet batteri holder til et normalt heldags skift for en minigraver, sier JCB i en pressemelding.

Batterimaskinen ventes å gjøre det godt i utleiebransjen. Den er velegnet til arbeid innendørs og i støysensitive omgivelser.

Lavere kostnader

Produsenten opplyser at strømkostnaden til den elektriske maskinen vil være på omkring halvparten av drivstoffkostnaden til en ditto maskin som kjøres på vanlig diesel. Vedlikeholdskostnadene oppgis å være 70 prosent lavere enn for en dieselmaskin.

Tre av de nevnte 50 maskinene er levert til Norge.
– To av disse er levert til kunde, én på lager. Vi har flere i bestilling som kommer fortløpende, sier JCB-ansvarlig Dagfinn Søgård hos importøren Rosendal Maskin AS.

– Historisk for oss når vi nå går i full produksjon med den helelektriske maskinen. Den har en svært lovende framtid foran seg, sier kompaktproduktsjef Robert Winter i JCB i pressemeldingen.