Ny kinesisk minigraver til Norge

Minigraveren Nante NT10 er solgt i rundt 400 eks. her i landet. Nå kommer storebroren N12 til Norge.

Kinesiske Jianxi Nante Construction Machinery Co. Ltd. lanserte minigraveren Nante NT10 på det norske markedet i september 2017. Nå følger altså den norske importøren Wee.no opp med NT12, som overtar i et stadig voksende marked for minigravere tilpasset både bygg/anleggsbransjen og privat bruk. det skriver wee.no i en pressemelding.

Svingbar bom og Yanmar motor

NT12 er en oppgradert og noe større utgave av bestselgeren NT10. Gravemaskinen har en egenvekt på 1200 kg og er utstyrt med brede belter. I Nante NT12 er det montert en tresylindret Yanmar dieselmotor som yter 13 kW, og maskinen har en svingbar bom som kan utstyres med tømmer/steinklype, fast pusseskuff, hydraulisk tiltbar pusseskuff og meiselhammer. Ifølge importøren gjør dette minigraveren egnet til små og mellomstore oppdrag innen bygg- og anlegg, drenering, gartnervirksomhet, mudring, såling og annet. Det er ikke krav til maskinførerbevis for NT12.

Annonse

– NT12 viser både i bruksområde, motorisering og design at kineserne har tatt et nytt steg for å møte norske brukerpreferanser. Maskinen har blant annet både svingbar bom og utvidet pumpekapasitet, og dermed har vi fått en kraftigere minigraver som også innfrir krav for oppdrag inne i bygg, forteller maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken..

Tekniske data Nante NT12:

 • Egenvekt: 1200 kg
 • Motor: Yanmar tresylindret 13 kW
 • Fart: 4,5 km/t
 • Bredde: 900 mm
 • Høyde: 1385 mm
 • Lengde: 2867 mm
 • Bomlengde: 1480 mm
 • Armlengde: 800 mm
 • Hurtigkobling: S25
 • Graverekkevidde: 2925 mm
 • Maks gravedybde: 1700 mm
 • Maks gravehøyde: 2685 mm
 • Maks lastehøyde: 2059 mm
 • Maks graveområdet: 2827 mm
 • Pris: Fra kr. 90 000 + mva