Derfor er prisen Årets lærebedrift så viktig

De fleste ser nødvendigheten i å ta ansvar for opplæring av neste generasjon. Noen gjør det bare bedre enn andre. Prisen Årets lærebedrift løfter fram de beste på dette viktige området.

Vi har i høst skrevet om nominerte kandidater til utmerkelsen Årets Lærebedrift 2018. Journalistikk er ofte orientert mot konflikt, feil og dem som blir rammet av det. Desto bedre er det å kunne fortelle om de som gjør rett.

Denne bransjen er full av bedrifter og mennesker som gjerne gir folk en sjanse. Opplæring av lærlinger er en del av den etablerte utdanningsstrukturen og rekrutteringsveien. At bedrifter tar inn lærlinger er ikke så spesielt. De fleste ser nødvendigheten og fornuften i å ta ansvar for opplæring av neste generasjon.

Annonse

Noen gjør det bedre

Noen gjør det bare bedre enn andre. Det har bransjen, representert ved OKAB og MEF, bestemt seg for å belønne og oppmuntre ved å dele ut prisen for Årets Lærebedrift.

Det er en pris som løfter fram de beste på dette området. Utdelingen av prisen skjer for andre gang om noen uker. Nærmere bestemt når dørene åpnes på Arctic Entrepreneur 2019 i januar.

Jeg er glad og stolt over at vi i Anleggsmaskinen får bidra til denne kåringen ved å presentere de nominerte kandidatene. Det er veldig hyggelig å få fortelle historier som er utelukkende positive, og som viser hvilke tanker og strukturer som gjør at noen mener akkurat disse bedriftene fortjener den viktige prisen.

Jeg ønsker juryen lykke til i valget av den beste kandidaten, og gleder meg til å se i januar hvem som til slutt får årets pris.

Årets lærebedrift 2018

2018 er Yrkesfagenes år. Ved å kåre Årets lærebedrift ønsker Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) å premiere foretak som i særlig grad har utmerket seg i sitt arbeid med oppfølging av lærlinger og/eller lærekandidater.

Prisen for Årets lærebedrift 2018 skal deles ut i januar på Arctic Entrepreneur 2019.

Det er seks kandidater til Årets lærebedrift 2018. Her kan du lese mer om hver enkelt kandidat: