Taggede innlegg tunnel

Verdens lengste og dypeste tunnel tar form

Når den undersjøiske E39-tunnelen fra Randaberg til Bokn i Rogaland står ferdig om ca. åtte år, blir den den lengste og dypeste veitunnelen i verden. Det jobbes nå fra tre påhugg og vi ble med byggherren på Randaberg, hvor Implenia/Stangeland driver både opp- og nedover i to løp.

Utfordrende tunneldriving på Færøyene

På den sørligste av Færøyene – Suðuroy – bygger Metrostav Norge AS en tunnel mellom de to små bygdene Fámjin og Ørðavík. Da Anleggsmaskinen er på besøk har deler av tunneltaket kollapset.

Offisiell åpning av E6 gjennom Kvænangsfjellet

– Gratulerer med dagen. Jeg vet det er mange som har ventet på akkurat denne strekningen skulle åpne. Det har jeg også, sa samferdselsminister Jon-Ivar Nygård under åpningen mandag 22. januar.

Skrev historie på Helgeland – sikret ny norsk tunnelkompetanse

For første gang i Norge er det drevet veitunnel i løsmasser uten hjelp fra utlandet, ifølge Statens vegvesen. Jobben ble gjort utelukkende med norsk kompetanse, og uten konflikt mellom entreprenør og utbygger.

Det helseskadelige norske fjellet

Flere studier opp gjennom årene viser at kvartsstøv kan føre helseproblemer for de som blir eksponert for dette. På slutten av fjoråret hadde NRK flere saker om temaet, og hvordan norske entreprenører og tunnelarbeidere daglig utsettes for det helsefarlige støvet.

Signerte milliardkontrakt i Ålesund

Statens vegvesen og NCC Norge AS signerte mandag 8. januar en kontrakt på nær 1,5 milliarder kroner. Prosjektet innebærer bygging av ny firefelts innfartsvei til Ålesund, inkl. 2,6 km tunnel, på strekningen E136 Breivika-Lerstad.

Tunnelstatistikken: Økning fra i fjor

Hvert år på denne tiden publiserer Norsk forening for fjellsprengningsteknikk (NFF) statistikken som viser hvor mye tunnel som er drevet i løpet av året. Statistikken viser at det er tatt ut nesten en million faste m3 mer i år enn i fjor.

Samarbeid om tunnelbelysning

Brødrene Dahl Samferdsel inngår samarbeid med EnergyOptimal om salg, markedsføring og produksjon av evakueringslys for tunneler.

Nøstvettunnelen repareres etter skade

I juni kjørte en lastebil inn i veggen i Nøstvettunnelen på E6 i Viken, og gjorde store skader. Nå stenges nordgående løp for reparasjon.

Skifter ut tunnelbelysning – halverer strømutgiftene

Statens vegvesen installerer ny LED-belysning i flere av riks- og europaveitunnelene på Østlandet. LED-teknologien har lavt strømforbruk og lyskildene har en levetid på 100 000 timer, eller elleve år.

Veidekke oppgraderer Oslo-tunneler

Statens vegvesen og Veidekke entreprenør AS signerte i forrige uke kontrakt for ombygging og oppgradering av Hammersborgtunnelen og Vaterlandtunnelen på Ring 1 i Oslo sentrum.

Borer gjennom skipstunnelen – kartlegger fjellet

Kystverket er i gang med en ny runde kjerneboring for å undersøke fjellkvaliteten i traseen for Stad skipstunnel. Arbeidet blir gjort for å redusere usikkerheten før tunneldriving og sikringsarbeid i tunnelen.