INTERMAT 2024: 127 500 besøkende fra 130 land

Samtidig som den norske anleggsbransjen var samlet på Vei og Anlegg i Lillestrøm, var et stort antall internasjonale representanter fra bransjen samlet i Paris. Norske Excess Engineering mottok innovasjonspris for deres elektriske aktuator.

Tema for INTERMAT 2024 var fire dager med fokus på morgendagens utslippsfrie teknologier og fremtidens datastyrte byggeplasser.

Messen viste fremskrittene og de siste innovasjonene som franske og internasjonale produsenter av anleggsmaskiner og byggematerialer, har utviklet for å få ned karbonutslippene i bransjen. Årets nyhet var et eget område for ny teknologi og energi.

Annonse

Les fra INTERMAT: Develon med fokus på innovasjon og bærekraft

Norsk sølvmedalje

Det norske firmaet Excess Engineering var en av sju utstillere som var nominert til den prestisjefylte INTERMATs Innovation Awards. Selskapet har utviklet en elektrisk aktuator som erstatter hydrauliske systemer, ved å anvende et hel-elektrifisert system som skyver, trekker og løfter med en energieffektivitet på 87 prosent.

Excess Engineering fikk sølvmedalje for innovasjonen, og det ble et sterkt øyeblikk for gründer og forretningsutvikler Ole Gabriel Ørjan Kverneland i Excess Engineering, da han mottok prisen.

Les om Excess Engineering og deres helelektriske hjullaster her.

Tre år til neste gang

2024-utgaven av INTERMAT hadde 1065 utstillere, hvor 68 prosent kom fra andre land enn Frankrike. Det ble totalt registrert 127 500 besøkende over de fire dagene, hvorav 21 prosent kom utenfra Frankrike, og fra totalt 130 land.

Neste INTERMAT vil finne sted i april 2027.

Les fra INTERMAT: Foreslår leasing i stedet for salg av betong