Develon med fokus på innovasjon og bærekraft

INTERMAT 2024: Develon debuterte med en enorm utendørs stand under årets INTERMAT i Paris. Selskapet viste fram totalt 12 ulike maskiner, hvorav fem var i praktisk demonstrasjon fra morgen til kveld i fire dager. Nærmere 100 medarbeidere bemannet den store standen, som også fikk meget godt besøk under messedagene i Paris.

Av Odd Borgestrand

Markedssjef Kevin Lynch hadde travle, men vellykkede dager sammen med sine kolleger, der Develons mye omtalte Concept-X 2.0 med fjernstyrt DD100-CX dozer  og DX225-CX beltegraver vakte stor interesse blant de besøkende.

Annonse

Develon-standen var på drøye 2000 kvadratmeter, og med god tilskuerkapasitet rundt hele standen.

Under de daglige demoene ble følgende maskiner presentert:

DA30-7 leddumper

DX100WR-7 minigraver på hjul

DL420CVT-7 hjullaster

CONCEPT-X 2.0 doser

CONCEPT-X 2.0 gravemaskin

 

Standen var designet rundt temaene karbonreduksjon, grønt skifte, kompakt og innovasjon, med hovedfokus sentrert rundt nye innovative maskiner og teknologier som støtter karbonreduksjon og bredere bærekraft for å møte verdens klimakrise. Her var det snakk om både nullutslipp og reduserte utslippsteknologier.

Nullutslippsløsninger

DX20ZE minigraver hadde premiere på INTERMAT. Dette er den første masseproduserte elektriske gravemaskinen produsert av Develon. Under presse-presentasjonen la Develons markedssjef vekt på at denne to tonns gravemaskinen kombinerer lavt støynivå og nullutslipp med funksjonene og ytelsesforbedringene som finnes på neste generasjon DX-7-serie med minigravere.

Den elektriske hjulgraveren DX20ZE er designet med et regenererende drivsystem (eDrive), avansert svingsystem (eSwing) og eWorking-systemer for å sikre maksimal effektivitet med null utslipp.

DX20ZE minigraver hadde premiere på INTERMAT. Dette er den første masseproduserte elektriske gravemaskinen produsert av Develon. (Foto: Odd Borgestrand)

DX20ZE minigraver hadde premiere på INTERMAT. Dette er den første masseproduserte elektriske gravemaskinen produsert av Develon. (Foto: Odd Borgestrand)

Grønn og kompakt

Develon ville også markere seg som bransjens «grønne» partner for kundene. Selskapet har innført egne identifikasjonsetiketter på enkelte av maskinene, noe som omfatter grønn diesel og bio-olje. ,

Selskapet presenterte også flere minigravere for første gang i Europa. Det var modellene DX10Z-7 på 1,16 tonn, DX17Z-7 på 1,85 tonn, DX27Z-7 på 2,8 tonn og DX85R-7 på 8 tonn. Ifølge selskapet har alle modeller økt ytelse, optimal stabilitet, ekstra allsidighet, forbedret førerkomfort, økt holdbarhet, enkelt vedlikehold og servicevennlighet.

Innovative løsninger

Innovasjon står selvsagt sentralt hos Develon. Her var de størst fokus på elektriske og hydrogendrevne maskiner, inkludert DX20ZE, DL250-FCEV og 14W-EREV-maskinene og det nye Transparent Bucket-systemet.

Det såkalte Smart Quarry Solution systemet ble også presentert. Her integreres alle forretningsprosessene som er involvert i å drive et steinbrudd,-  fra ordremottak til salg ved hjelp av IKT-teknologi for å administrere stedet og øke produktiviteten med minimale kostnader og tid.

Develon markedsførte også den nyeste versjonen av selskapets Develon Fleet Management. Dette er selskapets egenutviklede trådløse flåteovervåkingssystem. Dette telematikksystemet gir omfattende informasjon om maskinytelse ved hjelp av satellitt og mobilnettverk.