Årets lærebedrift: Hæhre Entreprenør

Hæhre Entreprenør AS gikk helt til topps i kåringen av Årets Lærebedrift 2023 under Arctic Entrepreneur. Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun delte ut den gjeve prisen.

Hvorfor vant Hære Entreprenør? Les reportasje om vinnerbedriften her

Dette er det syvende året på rad at Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) deler ut prisen for Årets lærebedrift, en pris som har blitt svært så prestisjefylt.

Annonse

Anleggsmaskinen har vært og intervjuet alle de nominerte bedriftene, og la det ikke våre noen tvil: Nivået på årets kandidater var skyhøyt. Blant de syv kandidater (se alle nederst i saken) hadde både Letnes AS og Hæhre Entreprenør AS vært nominert tidligere. Og det var altså sistnevnte bedrift som til slutt gikk seirende ut.

Blir nok en fest i kveld!

– Dette var utrolig stas! Det er virkelig hyggelig å få anerkjennelse for at vi legger ned så mye ressurser som vi gjør i arbeidet med lærlinger, sier lærlingeansvarlig i Hæhre Entreprenør, Marius Holta.

– Det er jo også litt ekstra artig at vi vinner denne prisen det året vi fyller 50 år!  Det blir nok en aldri så liten fest her på Arctic Entrepreneur i kveld. Vi var vel påmeldt 79 personer fra Hæhre her, så vi vil nok høres, smiler Holta.

Alltid satset på ungdom

Hæhre Entreprenør tar inn lærlinger fra hele landet. I fjor kom de fra 17 forskjellige skoler, i tillegg til det såkalte Vikersundprosjektet – som nå har fått navnet «Fremtidens skole». bedriften hadde i fjor høst hele 63 lærlinger.

– Det har alltid vært et mål i Hæhre å satse på ungdom. Jeg skulle ønske vi kunne ta inn enda mange flere, for det er utrolig mye kjekk ungdom der ute, men vi har jo ikke plass til alle, sa lærlingeansvarlig Marius Holta, da vi møtte ham i fjor høst.

Les også: Har ansatt skolelei ungdom i 50 år.

– Hæhre Entreprenør er vel, så vidt meg bekjent, den OKAB-bedriften som har flest lærlinger. I tillegg er hele 19 av de 26 fagprøvene som har blitt gjennomført i år, blitt bestått med meget godt. Det viser at kvaliteten på opplæringen er svært god, sier opplæringskonsulent Bjørn Roger Lunde i OKAB.

Alle de nominerte, fra venstre: AS Birkeland Entreprenørforretning, Huser Entreprenør AS, Hæhre Entreprenør AS, Letnes AS, Mellemstrand AS, Ole Bertil Reistad og Taraldsvik Maskin AS. Helt til høyre står en klappende kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. (Foto: Runar F. Daler)

Alle de nominerte, fra venstre: AS Birkeland Entreprenørforretning (v/ Hanne Sofie Strømme), Huser Entreprenør AS (v/ Haakon Huser), Hæhre Entreprenør AS (v/ Gudmund Roen), Letnes AS (v/ David Letnes), Mellemstrand AS (v/ Morten Sveinsvoll), Ole Bertil Reistad (v/ Ole Bertil Reistad) og Taraldsvik Maskin AS (v/ Børge Telle). Helt til høyre står en klappende kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. (Foto: Runar F. Daler)

Juryens begrunnelse

I tillegg til å dele ut selve prisen, leste også kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun opp juryens begrunnelse for valget av vinner.

– Årets lærebedrift 2023 oppfyller alle kriteriene som ligger til grunn for denne prisen. Bedriften har i flere tiår hatt et betydelig inntak av lærlinger og en filosofi om at alle fortjener en sjanse. De følger opp lærlingene og gir dem kompetanse og ferdigheter til å gjennomføre og bestå fagprøven med godt resultat, innledet hun.

– Bedriften har også blitt kjent for å ta inn mennesker med ekstra utfordringer, gjennom det såkalte Vikersundprosjektet. Prosjektet har nå fått navnet «Fremtidens skole» det er et samarbeid mellom bedriften og NAV, og handler om å ta inn lokal ungdom som har falt litt utenfor det vanlige skolesystemet og som kanskje kunne endt opp på skråplanet. Bedriften har også tatt initiativ til en samfunnsdebatt for å bryte ned tabuer og ufarliggjøre det å snakke om psykisk helse i bygg- og anleggsbransjen, sa ministeren.

Vi gratulerer Hæhre Entreprenør med prisen!

Kandidatene til Årets lærebedrift 2023: