Her blir det anleggsmesse

Nei, alt er ikke avlyst. Det blir anleggsmesser og -treff i Våler og Kristiansand. Og hva skjer egentlig med Loendagane?

Vårens anleggsmesser ble avlyst én etter én. Nå begynner koronatiltakene å få innvirkning også på planlagte arrangement i høst.

Dyrsku´n har akkurat meldt at de avlyser i 2020.

Annonse

Men det finnes lyspunkter også i et mørklagt landskap av anleggsmøteplasser.

Våler og Sørlandet

Pr nå ser det ut til å være klart at det blir anleggstreff i Våler (tidl. Østfold) og anleggsmesse på Sørlandet Travpark. Våler blir etter alt å dømme først ut, 4. og 5. september.

MEFs regionsjef Espen Alvestad (nærmest) og styremedlem Per Brynildsen har stor tro på det nye messeområdet på KNA Varna i Våler kommune. (Foto: Runar F. Daler).

MEFs regionsjef Espen Alvestad (nærmest) og styremedlem Per Brynildsen har stor tro på det nye messeområdet på KNA Varna i Våler kommune. (Foto: Runar F. Daler).

– Ja! Styret ønsker å gjennomføre anleggstreffet. Det er vedtatt, sier regionsjef Espen Alvestad i MEF region øst.

Anleggstreffet i Våler arrangeres nok en gang på Varnabanen i Svinndal i Våler. Det er et uteområde med god plass, der det etter arrangørens mening skal være kurant å avvikle det innenfor gjeldende regler for smittevern. Utstilling utendørs dermed sikret. Middag og fest på kvelden er noe mer usikkert.

– Det må vi se an hvilke regler som gjelder når vi kommer til september. Vi håper å få til det også. Men vi vil helt sikkert måtte gjennomføre det med spesielle tiltak og hensyn, sier Alvestad.

Ber utstillere bli med

Nå håper han og styret i MEF avdeling Østfold at utstillerne blir med på anleggstreffet i Våler. Tidligere har treffet hatt rundt 2000 besøkende.

– Vi ønsker alle utstillere velkommen. Spesielt de store maskinleverandørene er det viktig å få med. Pr nå har vi god interesse fra interesserte utstillere, men også noen utstillere som har avlyst all aktivitet i hele 2020, sier han.

Et par-tre uker senere, 25. og 26. september, inviterer Sørlandet Travpark til anleggsmesse. Den skulle etter planen vært arrangert i juni, men har blitt flyttet til september.

– Da har vi den glede av å informere om at Anleggsmessa 25.-og 26. september blir kjørt tilnærmet som planlagt. Vi har hatt dialog med lokale helsemyndigheter, og fikk i forrige uke positiv tilbakemelding fra kommuneoverlege i Kristiansand om at vi kan kjøre messen, sier arrangøren i en melding.

Usikkert om Loen

Loen-dagene 2017. (Foto: Runar F. Daler).

Loen-dagane. Her fra 2017. (Foto: Runar F. Daler).

Samme helg – av alle ting – som anleggmessa på Sørlandet skal MEF etter planen arrangere Loendagane 2020, på Hotel Alexandra i Loen.

– Blir det noe av?

– Ja, vi håper det. Komiteen skal i midten av juni avgjøre hva som skjer med det arrangementet, så fort vi ser regjeringens signaler hva gjelder retningslinjer for arrangement med mer enn 200 personer.

Det sier Paul Olaf Baraas, MEFs regionsjef i vest.

Loendagane har pleid å ta imot bortimot 3000 besøkende, hvorav halvparten på lørdag. 6-700 personer skal innkvarteres på de to hotellene.

– Avstand mellom folk vil være den største utfordringen for smittevernreglene. Vi skal greie å få til en utstilling som ivaretar avstandskravene. Men det kan bli større utfordringer på de sosiale arenaene utenom utstillingen, sier Baraas.

Blant utstillerne aktuelle til Loendagane melder arrangøren en ca 50/50 deling mellom ønske om å henholdsvis gjennomføre eller avlyse.