Dyrsku´n er avlyst

Dyrsku´n har blitt arrangert hvert eneste år siden 1886. Den rekka brytes i år. Dyrsku´n 2020 er avlyst. Dyrskuplassen forblir tom i september.

– Det er med særs tungt hjarte vi må formidle at Dyrsku’n 2020 er avlyst. Vi har håpa i det lengste på eit anna utfall, men det er klart omsyn til liv og helse må gå fyrst. Regjeringa fastheldt på pressekonferansen 28.mai at større arrangement kan medføre risiko for store smitteutbrot.

Det sier daglig leder Geir Helge Espedalen i en pressemelding fra Dyrsku´n.

Annonse

Dyrsku´n er Norges største landsbruks- og handelsmesse. Den har gjennom mange år vært en viktig møteplass også for de som arbeider i og selger utstyr til anleggsbransjen.

Taper 70 millioner kroner

Omsetningstapet for Dyrskuplassen blir på 70 millioner kroner. Arrangøren håper på bedre kompensasjonsordninger fra staten.

Aslak Snarteland er både styreleder i Dyrsku’n, Dyrskuplassen, Telemark Landbruksselskap og i Telemark Bondelag.

– Det er utruleg uheldig at Dyrsku’n blir avlyst. Dyrsku’n er ein møteplass for både bonde og forbrukar og er særs viktig for oss i landbruket. Eg håpar verkeleg staten kjenner si besøkelsestid ovanfor Dyrsku’n i denne uverkelege tida. Eg klarar knapt å forstå at me ikkje skal på Dyrsku’n i september, seier Snarteland i pressemeldingen.