Norges beste lærebedrift!

Volda Maskin er Årets Lærebedrift 2017. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner delte ut den gjeve prisen på Arctic Entrepreneur.

Hvorfor vant Volda Maskin? Les om vinnerbedriften her.

– Dette var skikkelig artig! Og veldig overraskende, sier en strålende fornøyd daglig leder i Volda Maskin, Jon Grebstad, til Anleggsmaskinen.

Annonse
De seks nominerte bedriftene ventet i spenning på  scenen før kunnskapsminister Jan Tore Sanner kåret vinneren. (Foto: Runar F. Daler).

De seks nominerte bedriftene ventet i spenning på scenen før kunnskapsminister Jan Tore Sanner kåret vinneren. (Foto: Runar F. Daler).

Skal markeres

– Gratulerer så mye! Nå blir det vel en skikkelig feiring?

– Vel, vi reiser hjem allerede nå i kveld, så vi får nok ta festen hjemme. Men vi skal så absolutt ha en markering i bedriften. Det er helt sikkert, sier en overveldet daglig leder. I hånda har han beviset på at bedriften hans er Norges beste lærebedrift.

Over 13 % lærlinger

– Vi setter virkelig stor pris på dette. Det er jo også en bekreftelse på at vi har tenkt og gjort noe som er framtidsrettet og riktig. Vi har lenge hatt som mål å ha 10 prosent lærlinger (bedriften har hele 13,3 prosent lærlinger i dag, journ. anm.), og nå har jo Nye Veier kommet med kravet om 7 prosent lærlinger i sine kontrakter. Så det er tydelig at vi er på rett spor, fortsetter han.

Anleggsmaskinen traff daglig leder Jon Grebstad i Volda Maskin i fjor høst på et anleggsprosjekt i Mosmarka utenfor Ørsta. (Foto: Runar F. Daler).

Anleggsmaskinen traff daglig leder Jon Grebstad i Volda Maskin i fjor høst på et anleggsprosjekt i Mosmarka utenfor Ørsta. (Foto: Runar F. Daler).

Vil ha jenter

– Jeg må få lov til å fremheve opplæringskonsulent i OKAB, Espen Wicken. Han gjør en skikkelig god jobb og er pålitelig og ordentlig. Han er med på å gjøre jobben med lærlinger lettere og bedre for oss.

– Og jeg vil selvfølgelig også rette en stor takk til alle våre ansatte i Volda Maskin, som er med på å ta imot alle de nye medarbeiderne våre. Dette er jo en jobb vi gjør sammen, sier prisvinneren.

– Det er for øvrig et skår i gleden at vi ikke har noen jenter blant lærlingene våre. Det er noe vi skal jobbe med og ha fokus på i tiden som kommer, slår han fast.

Les mer om alle de nominerte bedriftene: