Vannsenteret tar ytterligere form

Ved Nasjonalt senter for vanninfrastruktur, eller bare Vannsenteret, ved NMBU på Ås, begynner byggeprosessen å nærme seg slutten. Nå er MEF-medlem Reiersen Entreprenør i gang med siste finpuss før vinteren.

Vannbransjens eget kompetansesenter innen vann- og avløpsinfrastruktur er et «spleiselag» mellom staten, kommunene og private aktører. Maskinentreprenørenes Forbund er blant eierne og har bidratt med både kapital og kompetanse, og er en av flere aksjonærer i senteret.

Les også: Etterlengtet vannsenter nærmer seg åpning

Annonse

Les også: Første kurs på Vannsenteret

Lokal entreprenør

Arbeidet med byggingen av senteret startet tidligere i år, og nå er Reiersen Entreprenør fra Kolbotn i gang med å bygge veier slik at det blir enklere å bevege seg mellom de mange kummene og andre installasjoner på området.

– Det er veldig positivt at et slik anlegg blir bygget og at vi kan bidra i dette arbeidet, sier Audun Reiersen, daglig leder i Reiersen Entreprenør AS. Han forteller at selskapet utfører mye VA-oppdrag i forbindelse med utbygging av store og små boligprosjekter. De har også rammeavtaler med flere kommuner i området.

Les også: Dette er første styremøte i det nye VA-senteret

Banner med logo til eiere, bidragsytere og støttespillere. (Foto: Njål Hagen)

Banner med oversikt over eiere, bidragsytere og støttespillere. (Foto: Njål Hagen)