Oppdager innbrudd med termisk kamera

Garda Anleggsikring og Stanley Security går sammen om nytt overvåkingssystem til bygge- og anleggsplasser. Inntrengere oppdages med varmesøkende kamera og intelligent videoanalyse – før de kommer fram til verdisakene.

Stanley Security har over 40 års erfaring med kameraløsninger. Selskapet inngår nå samarbeid med Garda Anleggsikring, spesialist på flyttbare sikringsløsninger i Norge.

Sammen skal de sikre en tyveriutsatt bygge- og anleggsbransje med skreddersydd kameraovervåkning.

Annonse

– Kameraet med intelligent videoanalyse er alltid på vakt. Alarmer blir sendt til operatør allerede før inntrengere kommer frem til sikret område, sier Garda Anleggsikring i en pressemelding.

Overvåkning og 4G

Løsningen som er jobbet fram er tilpasset for midlertidig bruk på bygge- og anleggsplass. Oppkobling til Stanleys sikkerhetssenter er via 4G og gir kontinuerlig overvåkning av området.

Registreres uønsket aktivitet kan operatør foreta aksjoner som høyttalerutrop, informere nøkkelpersoner, sende vekter eller tilkalle politi.

– Dette gir god trygghet og stopper inntrengere før de får stjålet maskiner, brutt seg inn i containere etc. Løsningen har et kompakt og hendig kameraskap for enkel montering, opplyses det i pressemeldingen.

Et varmesøkende (termisk) kamera for alarm, detekterer bevegelse også der det ikke er noe lys i det hele tatt.

Komplett sikringspakke

– Stanley Security har utviklet et nytt og driftssikkert kameraovervåkningssystem til virkelig fornuftig pris. Vi er glade for å nå kunne tilby denne løsningen sammen med dem, sier daglig leder Frode Rastad i Garda Anleggsikring.

Med det systemet på plass mener han Garda nå har en komplett sikringspakke inkludert gjerder, porter og varslingsduker/-skilt.

– Bruk av kameraovervåkning vil være et godt alternativ ute på mange byggeprosjekt. Det gir en trygghet for å unngå tap av verdier og stans i arbeidet. Riktig fokus fra byggeledere vil garantert få tyveriraten ned i bransjen vår. Vi i Garda gleder oss til et videre samarbeid med Stanley for nye løsninger både til bygge- og anleggsbransjen og etter hvert også til faste installasjoner», sier Rastad.

Stort samfunnsproblem

– Tyveri fra bygge- og anleggsområder rammer ikke bare entreprenører og deres partnere. Det blir i annen rekke et betydelig samfunnsproblem som forstyrrer fremdrift og i ytterste konsekvens arbeidsplasser grunnet stopp i produksjon, sier administrerende direktør Espen W. Knudsen i Stanley Security.

Han mener samarbeidet mellom Garda Anleggsikring og Stanley Security blir derfor strategisk viktig i kampen mot de kriminelle. Selskapene kombinerer sin beste kompetanse, tjeneste og utstyr på hvert sitt område for å sette en stopper for denne type kriminalitet.

– I motsetning til et reaktivt aksjonsmønster der de kriminelle har fått fullbyrdet sin handling før det oppdages, vil vi nå sammen kunne avverge hendelsen før skaden skjer. Dette samarbeidet blir dermed et svært godt bidrag til «Business Continuity» for oppdragsgiver. Det er vi er stolte over å få være med på, sier Knudsen.