HMS-pris for 30 måneder skadefri veibygging

På bildet t.v. feiret SVV 15 måneder uten skade på E134 Damåsen-Tisleigård. Nå er det dobbelt så mye. Veidekke har delt ut sin skandinaviske HMS-pris til veibyggerne ved Kongsberg.

Onsdag kveld ble Veidekkes skandinaviske HMS-pris delt ut på konsernets ledermøte.

Vinneren ble det norske anleggsprosjektet med bygging av fem kilometer firefeltsvei på E134 fra Damåsen til Tislegård ved Kongsberg.

Annonse

30 måneder uten skader

Prosjektet har blant annet gjennomført 30 måneder med produksjon uten skader med fravær.

– De har etablert felles mål og kjøreregler på tvers av alle fag uavhengig av om det gjelder egne ansatte, leverandører, innleide eller andre underentreprenører.
Det framgår av en pressemelding fra Veidekke.

Fremhevet som eksempel

– Vi er imponert over det de har fått til på prosjektet. Det har blant annet blitt fremhevet som et eksempelprosjekt av Statens vegvesen som er byggherre på hvordan man skal drive godt sikkerhetsarbeid, og det er til inspirasjon for oss alle, sier konserndirektør Hege Schøyen Dillner i Veidekke.

Juryen sier videre i sin begrunnelse at prosjektet har proaktivt gjennomført en grundig og overordnet risikoanalyse. Det har blant annet resultert i ekstratiltak som bygging av midlertidig bro og rundkjøring for å redusere risiko for konflikt mellom anleggstrafikk og tredjepart.

– Prosjektet har også hatt fokus på holdninger og forståelse av ansvaret man har uavhengig av stilling, noe som har skapt et godt samarbeid og en sterkere lagfølelse i prosjektet, sier Veidekke i pressemeldingen.

Bildet t.v. øverst i artikkelen er fra Statens vegvesens markering av 15 måneders skadefri bygging, høsten 2016.