Cat-fight mot storstein

Flytte stein på over 40 tonn er ikke lett. Selv for to tunge Cat-er. Se den heftige videoen.

SKI: Ved det som blir det sørlige utløpet av togtunnelen til Follobanen er Park og Anlegg AS i gang med en stor jobb i dagsonen mellom tunnelen og Ski stasjon.

Å jobbe med jernbane er ekstra krevende når det gjelder sikkerhet. Det krever sitt når det skal sprenges og håndteres masser etter sprengning.

Annonse

Stor maskin mot stor stein

Ekstra store steiner, for eksempel.

Bernhard Skåland gir verden utenfor et lite innblikk i hvordan det kan arte seg. Han er maskinfører på selskapets store – og fortsatt ganske nye – Cat 352F XE.

– Vi sprenger tett på trafikkert jernbane for å bygge Follobanen. Det må naturlig nok sprenges varsomt, siden toget skal passere rett etter at salven er skutt, skriver Skåland i en oppdatering på sin LinkedIN-profil.

Der har han delt filmen nederst, som er publisert på hans «Mr m3» Youtube-konto.

Pigges vanligvis, men…

At det blir liggende igjen noen store steiner i røysa er velkjent. Storsteinene er en av de ekstra krevende tingene å jobbe tett inntil jernbanen med.

– Vanligvis pigger vi storstein der de ligger. Men på grunn av jernbanen må vi flytte blokkene lenger unna. Da må krefter samles. Det er en kamp å flytte stein på over 40 tonn, skriver Skåland.

Vi kan ikke annet enn å si: Godt jobba! Flere sånne videoer, takk.

https://www.youtube.com/watch?v=0GKRmAlyRS4