Taggede innlegg Caterpillar

Fjernstyrt Cat D8 i gruvedrift

Fjernstyrt Cat D8 bulldoser er klar for operasjon i gruvene på Stjernøya. Med norskutviklet teknologi fra Steer AS, skal nå gruveselskapet Sibelco kunne øke produksjonen på anlegget og oppnå miljøgevinst.

Cat-hjulgraver nr. 50 000

I 1984 introduserte Caterpillar, Eder og Zeppelin Baumaschinen, Cat-forhandleren i Tyskland, en ny gravemaskinlinje på hjul. Den gang kun fire modeller og under Cat Eder-merket. Nylig forlot Cat-hjulgraver nr. 50 000 fabrikken.

Premium-brukte Cat-maskiner

Nå i 2023 lanserer Pon Equipment AS et nytt bruktkonsept som består av Premium Used-maskiner fra maskinparken til utleieselskapet Pon Rental.

Solfylte Cat-dager i sandtaket

Før helgen luktet det solkrem og pølser i et sandtak på Jessheim. Da arrangerte Pon Equipment «Pukk og pølsedager» og stilte med et utvalg Cat-maskiner for prøvekjøring.

Gir Cat’en nytt liv og lavere utslipp

Pon Equipments avdeling i Rogaland gjør noe som ingen andre Caterpillar-forhandlere har gjort tidligere. For første gang bygges en Cat-maskin om fra Steg IV til Steg V – en ombygging som gir maskinen lengre levetid og lavere utslipp.

Ny Pon-sjef

Ole-Petter Holene er ny administrerende direktør for Pon Equipment Norge. Den nye sjefen har jobbet med Cat-maskiner i over 20 år.

Gamle slitere får nytt liv med Cat Rebuild

Siden 1980-tallet har mange tusen Cat-maskiner verden over fått forlenget levetid gjennom Cat Rebuild. Maskinoverhalingsprogrammet har fått fornyet aktualitet med tanke på vår tids fokus på bærekraft og gjenbruk.

10 tonn kjetting på én maskin

Beskyttelseskjettingen Fels Titan 75 er utviklet for bruk i de største gruvene i verden. Nå er den levert for bruk på en Cat 990 K som går i et norsk steinbrudd.

Pon Equipment med verdensnyhet

Det er første gang Cat 908 vises frem for publikum og Pon Equipment har store forventinger til den nye hjullasteren.  

Pon relanserer Operator’s Club

I forbindelse med Pon Equipments 120 års jubileum og Vei og Anlegg, relanseres Operator’s Club for alle Cat-førere og fans i Norge.

Ny Cat-dumper på plass hos Feiring

En ny Cat 777G ble tirsdag rullet ut hos Feiring. Den nye dumperen, som er skreddersydd for Feiring, laster hele 95 tonn stein i hvert lass og anskaffelsen vil føre til store drivstoffbesparelser.