To Cat-fresere til Vestlandet

Bijak Maskin og Sartor Drange er de to første selskapene i Norge som tar i bruk asfaltfresere fra Caterpillar. Maskinene var utstilt på Vei og Anlegg.

Glenn Thorén, produktspesialist asfalt, valser og kompaktering hos Pon Equipment, viste stolt frem de to første asfaltfresene Pon Equipment har solgt i Norge. Han forteller at siden dette er de to første, har både mekanikere og delelageransatte fra Pon Equipment og teknisk personell hos kundene vært på opplæring ved fabrikken i Bologne i Italia.

– Skal vi gjøre det riktig, må vi gjøre det ordentlig med en gang. Dette for å sikre god og trygg drift når maskinene skal leveres til kundene straks messa er over, sier Thorén.

Annonse

Han forteller at fresene er utstyrt med et nytt tannsystem som skal sørge for god fresekapasitet.

– Hvis jeg har rett, så blir dette høyproduktive maskiner som skal sørge for at vi tar markedsandeler i tiden fremover, sier han.

Pon-selger Rune Ask (t.v.) synes det er flott at Sartor Drange har valgt Cat-fres når de nå har kjøpt større fres. Bjørn Ove Hetlevik (i midten) og «valsekongen» Glenn Thorén. (Foto: Njål Hagen)

Pon-selger Rune Ask (t.v.) er storfornøyd med at Sartor Drange har valgt Cat-fres når de nå har kjøpt større fres. Bjørn Ove Hetlevik (i midten) og «valsekongen» Glenn Thorén. (Foto: Njål Hagen)

Prøvekjørt i Sverige

Bijak Maskin fra Bergen ble etablert i 1986 og har lang erfaring med asfaltfresing. Cat PM 822-fresen de har kjøpt har 220 cm fresebredde og er utstyrt med en motor på 800 hk. Selskapet var i Sverige for å prøvekjøre tilsvarende maskin før de tok avgjørelsen om å gå til anskaffelse av Cat-fresen.

Cat-fres nummer to på messa, med modellbetegnelsen PM313, skal til Bergens-entreprenøren Sartor Drange AS. Modellen har en fresebredde på 130 cm og motoreffekt på 300 hk.

– Dette er første fresen i denne størrelsen vi går til anskaffelse av. Fra før har vi en 60 cm fres, og vi har kjøpt denne for å kunne ta større jobber, sier Bjørn Ove Hetlevik, driftsleder i Sartor Drange.