Taggede innlegg batterielektrisk

Volvo-hjullaster uten hydraulikkolje og dieselmotor

Hos Excess Engineering i Sandnes pågår det en ombygging helt utenom det vanlige. Det mest vanlige med dette prosjektet er at de bygger om en dieseldreven maskin til batterielektrisk drift. Men i tillegg fjerner de hydraulikksystemet, og erstatter det med aktuatorer (elektromekanisk sylinder).

Det ble innovasjonspris i Paris

INTERMAT 2024: Det ble et sterkt øyeblikk for gründer og forretningsutvikler Ole Gabriel Ørjan Kverneland i Sandnesfirmaet Excess Engineering, da han onsdag kveld mottok sølvmedaljen i INTERMATs prestisjefylte konkurranse «Innovation Award 2024» i Paris. SE VIDEO!

Elektrisk hjullaster på Mestas saltlager

Mesta har tatt i bruk en batterielektrisk LiuGong 856HE Max for å skyve på de enorme salthaugene i selskapets store salttelt på Tjuvholmen i Oslo.

Grønne dager på Gardermoen

På slutten av fjoråret inviterte Rental Group bransjen til prøvekjøring av batterielektriske maskiner de har i utleieparken, blant annet tipptrucker på 50 og 60 tonn og en 20-tonns hjullaster.

Bygger om fra diesel til batteridrift

Nullutslipp AS har siden oppstarten i 2018 jobbet med å elektrifisere anleggsmaskiner. Fra lokaler i Moelv i Innlandet, ble det for litt siden sendt en batterielektrisk veihøvel til en kunde i Nederland.

Erfaringsutveksling om el-graver

På slutten av fjoråret tok representanter fra maskinentreprenøren Odd Småge AS og energiselskapet Shell turen fra Møre og Romsdal til Oslo-området. Målet med turen var å få mer kunnskap om bruken av batterielektrisk hjulgraver.

Elektrisk Iveco på Norgesturné

I slutten av oktober kommer Iveco til Norge på turné for å lansere deres nye elektriske transportkjøretøy, Iveco eDaily. Det er Norgespremiere, og for første gang vil det være mulig for nordmenn å prøvekjøre den nye modellen.

Norskprodusert lynlader for anleggsmaskiner

Eviny tester ut en ny norskprodusert lynlader på 420 kW. Den skal være raskest i Europa og skal gjøre det enklere å ta i bruk større anleggsmaskiner på utslippsfrie byggeplasser.

Atlas Copco lanserte batterikompressor

Atlas Copco har utvidet porteføljen av mobile elektriske kompressorer med en batteridrevet kompressor, B-Air 185-12. Kompressoren ble nylig avduket under et arrangement i Belgia.

Viste fram elektrisk Volvo L120

Den første offisielle visningen av den nye batterielektriske hjullasteren Volvo L120 Electric Conversion fant sted i forbindelse med VM i rallycross på Hell.

Verdens nordligste Volvo-verksted er el-godkjent

I Longyearbyen ligger det som er verdens nordligste Volvo-godkjente verksted. De ansatte hos Svalbard Auto skrur på alt av kjøretøy og maskiner, og nå har de også blitt godkjent som Volvo Electromobility verksted.

Volvo lanserer batterielektrisk L120H

I samarbeid med Parker Hannifin har Volvo CE konvertert L120H til elektrisk drift. Hjullasteren skal bli tilgjengelig på det europeiske markedet allerede i løpet av 2023.