80 millioner elektriske kilometer på fem år

Volvos elektriske lastebiler har kjørt mer enn 80 millioner kilometer, eller 2000 ganger rundt jorden, siden selskapet lanserte de første elektriske lastebilmodellene i 2019.

Nye trafikkdata fra Volvos flåte av elektriske lastebiler viser at de har kjørt mer enn 80 millioner kilometer i kommersiell trafikk siden 2019. Hvis man skulle kjørt samme distanse med tilsvarende dieseldrevne lastebiler ville man brukt mer enn 25 millioner liter diesel, og lokale eksosutslipp har blitt redusert med 68 000 tonn CO2, ifølge en melding fra lastebilleverandøren.

– Det gleder meg å se at transportselskaper omfavner fordelene med å ha elektriske lastebiler i daglig drift. Transportsektoren står for sju prosent av verdens CO2-utslipp og batterielektriske lastebiler er et viktig verktøy for å redusere det klimamessige fotavtrykket. Takket være de mange som har vært tidlig ute med å ta i bruk denne teknologien ser vi allerede nå det store potensialet den har, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Annonse

Fem år med elektrisk kompetanse

Volvo var tidlig ute i segmentet for elektriske lastebiler, og selskapets leveranser av elektriske lastebiler økte med 256 prosent på verdensbasis, til 1977 lastebiler i 2023.

I Europa valgte mer en halvparten av kundene som kjøpte elektrisk lastebil en Volvo i første kvartal i år – Volvos markedsandel av segmentet for elektriske lastebiler var 56 prosent.

I USA var 44 prosent av alle solgte elektriske lastebiler Volvo.

I Norge var markedsandelen på 71 prosent.

Volvo har til nå levert mer enn 3500 elektriske lastebiler til kunder i 45 land på 6 kontinenter.

– Det er ikke bare transportselskaper, men også kjøpere av transport- og logistikktjenester, som registrerer seg hos SBTi – Science Baset Target initiative. Disse har startet å kreve bærekraftige transportløsninger fra sine leverandører, noe som gir enda en dytt i retning et skifte til elektriske lastebiler, sier Roger Alm.

Volvos el-range består av åtte modeller. (Foto: Volvo Trucks)

Volvos el-range består av åtte modeller. (Foto: Volvo Trucks)

Elektrisk til alle transportbehov

Volvos leverer elektriske lastebiler til et vidt spekter av bruksområder – fra bynær distribusjon og avfallshåndtering, til regional transport og anleggsvirksomhet.

Fra 2019 til i dag har Volvo Trucks gradvis utvidet utvalget av modeller med elektrisk drivlinje til dagens åtte helelektriske lastebiler.

Volvos modellutvalg av elektriske lastebiler består nå av Volvo FL Electric, FE Electric, FM Electric, FM Low Entry, FMX Electric, FH Electric, FH Aero Electric og VNR Electric, sistnevnte for det amerikanske markedet. Modellen som selger best er Volvo FH Electric, som nettopp vant International Truck of the Year Award for 2024.