Skal øke yrkesstoltheten og redusere utenforskap

Per-Kristian «Pekka» Lundefaret har startet Puls Samfunn og UNG300 for å få unge ut i arbeid, og for at ungdommen skal kjenne på yrkesstolthet ved å velge yrkesfag.

Per-Kristian Lundefaret er allerede kjent for mange i anleggsbransjen. Flere har helt sikkert sett han på anleggsmesser med barnebøkene om gravemaskinen Hitachoo, som han har utgitt sammen med artisten Vinni.

Under Arctic Entrepreneur lanserte han UNG300 Magazine som skal deles ut til ungdom i hele landet. Dette for å gjøre dem bedre kjent med anleggsbransjen, og hvilke yrkesmuligheter som finnes i bransjen.

Annonse

UNG300 Magazine skal deles ut til ungdom i hele landet for å gjøre dem interessert i anleggsbransjen. Foto: Njål Hagen

Står utenfor

Bakgrunnen for Lundefarets engasjement er at det i kommunen Nordre Follo i Viken til enhver tid vil være cirka 300 unge i alderen 16 og 30 år som står utenfor samfunnet i alvorlig grad. Dette vil si at de står utenfor både skolegang og arbeidsliv og at de statistisk sett vil fortsette å stå utenfor.

– Utenforskap blant unge er et stadig økende samfunnsproblem og en stor utgiftspost. I korte trekk har vårt prosjekt som hovedmål å bistå disse ungdommene til å finne sin plass i samfunnet, derav navnet UNG300, sa Lundefaret til publikum i salen under dag to av Arctic Entrepreneur.

Heve statusen

Prosjektet UNG300 handler om å minimere utenforskap og ensomhet, samt bidra til et rausere og mer åpent lokalsamfunn.

Ifølge Lundefaret handler UNG 300 om å øke yrkesstoltheten hos både dem som går yrkesfaglige studieretninger og dem som allerede er blitt yrkesutøvere. Men i tillegg til det, ønsker de også å heve status for eksempel for gravemaskinførere og anleggsmekanikere.