200 mill. til «Norges verste vei»

Det blir likevel satt av penger i statsbudsjettet til vei- og baneutbyggingen på strekningen mellom Bergen og Voss.

Det er klart etter at det i dag har blitt enighet mellom SV og regjeringspartiene om statsbudsjettet for neste år. Det melder NRK.

Mange var skuffet da det tidligere i høst ble bråstopp for både dette og de fleste andre store nye veiprosjekter for 2023, da regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt frem. I forslaget ble Statens vegvesens investeringer redusert med 2,6 milliarder kroner.

Annonse

Når det nå har blitt enighet om statsbudsjettet, blåses det altså liv igjen i fellesprosjektet til Statens vegvesen og Bane Nor – ofte kalt K5 – som inneholder både ny E16 og dobbeltspor for jernbanen mellom Arna i Bergen og Stanghelle i Vaksdal.

Hovedpulsåre – «Norges verste»

E16 mellom Bergen og Voss er selve hovedpulsåren fra Bergen mot Østlandet, og veistrekningen fikk den tvilsomme æren av å bli kåret til Norges verste vei i 2018.

Det er nå bevilget 200 millioner kroner til prosjektet for neste år, med planlagt oppstart i 2024. Totalt vil prosjektet koste 26 milliarder kroner.

– Det er en stor glede for oss å kunne fortelle at det viktigste kravet fra vår region er innfridd, sier SV-leder Audun Lysbakken til NRK.

Les mer om fellesprosjektet Arna-Stangelle her.