Nye borerigger til Rental.one

Rental.one inngår ny avtale med Sandvik. Denne gangen om kjøp av overjords borerigger.

– Dette er et ledd i en positiv utvikling i forhold til vår satsning på rigger og det gode samarbeidet vi har med Sandvik, sier Kjetil Friestad, daglig leder i Rental.one.

Rental.one og Sandvik inngikk rett før jul avtale om levering av Sandvik overjordsrigger. Dette kommer som en oppfølging av tidligere inngått avtale om levering av to- og treboms tunnelrigger.

Annonse

– I første omgang er det snakk om rigger som skal leies ut til Risa. Men videre er det en plan om å levere rigger som også skal leies ut på det eksterne markedet, skriver Sandvik i en pressemelding.

Samarbeidspartner

Riggene som nå er bestilt, er to stk Sandvik DX600R (Radiorigg). En med standard HL650 hammer på 17,5 kW, og en med RD520 høyfrekvent hammer på 20 kW og 75 Hz. Begge beregnet på hullområdet 2,5 – 4’’.

Neste radioriggen er en Sandvik DX800R. Den er ifølge Sandvik i bunn og grunn samme rigg som DX600R, men med større kompressor og HF820 hammer på 23 kW, og dekker hullområde 3 – 5’’.

Siste riggen i denne bestillingen er DX800, som er lik som DX800R, men med hytte.

Ifølge meldingen fra Sandvik, består Rental.ones eksisterende riggpark hovedsakelig av Epirock-rigger, og disse skal fortløpende byttets ut med Sandvik-rigger.

– Vi er veldig glade og takknemlige for at Rental.one valgte oss som samarbeidspartner når de satser på borerigger for utleiemarkedet i tillegg til eget bruk, sier Tor Arne Rønningen, salgssjef overjordsrigger i Sandvik.