De 5 mest leste sakene fra 2021

Vi i Anleggsmaskinen la ut mange hundre nyhetssaker her på am.no i 2021. Her er de fem mest leste sakene.

Derfor må skytebasen kjøre dieselbil – enn så lenge
Varebilene blir elektriske. Da kan vel skytebasen også frakte sprengstoffet fossilfritt? Nei, det må skje med diesel-varebil. Her er årsaken. NB: Endring er på gang.

Den feteste el-bilen og pickupen
Elektrisk Ford 4×4 pickup med 563 hk og 1050 Nm. Laster nesten et tonn og trekker 4,5 tonn. Nye Ford F-150 Lightning kjører fra sin fossile Raptor-slektning. Det er bare én hake ved den.

Annonse

«Vaskedama» som ble dumpersjåfør
Som 57-åring mistet hun jobben på vaskeriet – en jobb hun hadde hatt i 34 år. Mange ville mistet motet, men Torunn Dalen (65) tok saken i egne hender og ble tipptruck-sjåfør. Nå stortrives hun i den gigantiske 70-tonneren.

Kjøpt opp av Mesta
Husker du Borgar Rygg? Verdens yngste Menzi Muck-eier, og drivende dyktig maskinfører med sin egen bedrift? Nå har en av landet største anleggsbedrifter kjøpt ham opp.

Med hjerte for de skolesvake
Da daglig leder i Fiskå Maskin var på et skolebesøk og oppdaget at en elev hadde skrevet «jævla kuk» på pulten sin, var han ikke i tvil. – Han vil jeg ha i bedriften vår! utbrøt han.

Det må også nevnes at artikkelen «Verdens yngste Menzi Muck-eier», som ble skrevet i 2020 og var den mest leste saken det året, ble lest så mye også i 2021 at den ville gått inn på andre plass på lista.