Nasta selger dobbelt så mye anleggsutstyr

Nasta har doblet salget av anleggsutstyr på tre år, etter at de startet egen nettbutikk. Selger vibroplater, pigghammere, klyper og skuffer på nett og hos lokale selgere. Gjett hvor det selges mest.

– Større utvalg på lager og større fokus hos våre folk. Fire merkenavn står for store deler av veksten, sier Nasta AS i en pressemelding. Der opplyser de å ha doblet salget av anleggstutstyr siden de åpnet nettbutikken Anleggshuset.no i 2018.

De fire vekstmerkene er Weber vibroplater og hoppetusser, MSB pigghammere, HSP Gripen klyper og skuffer under Nastas eget navn.

Annonse

Godt fornøyd

Terje Lastein er salgssjef for deler og utstyr hos Nasta AS. Han er – ikke overraskende – svært godt fornøyd med salget de siste årene.

– Filosofien til Nasta er å levere kvalitetsprodukter. Det er hånd i hanske med norske kunders ønske om solide og driftssikre produkter, sier han.

Nasta lanserte i 2018 nettbutikken Anleggshuset.no. Løsningen ble godt mottatt i markedet, og vareutvalget i nettbutikken er utvidet i takt med etterspørselen.

– Den fungere godt som direkte salgskanal. Dessuten er Anleggshuset.no også en informasjonskanal hvor sluttbrukerne finner informasjon om produktene, når som helst på døgnet. Samtidig har Nasta sine tradisjonelle salgskanaler et høyt fokus på utstyr og tilbehør. Det er fremdeles mest vanlig å handle anleggsutstyr av den lokale Nasta-selgeren, som ofte har tilknytning til et anlegg der produktene er utstilt, påpeker Lastein.

Weber vibroplater

Weber vibroplater i størrelser fra 60 til 750 kg er en av suksessene hos Nasta, etter at de signerte det agenturet høsten 2017.

Weber har produsert verktøy for komprimering siden 1950-tallet, og den tyske produsenten har fokus på høy brukervennlighet, sikkerhet og brukerkomfort. Responsen fra sluttbrukerne har vært stor.

En video vist på Nastas sosiale mediekanaler viser et vannglass på toppen av platen som står helt støtt.

– Med det ønsker vi å illustrere hvordan brukerkomfort er prioritert. Blant annet med lave hånd- og armvibrasjoner, sier Lastein.

Gripen klyper

Klypene fra svenske HSP Gripen har også blitt en hit. Nasta ble tidlig i 2020 eneforhandler i Norge for Gripens S, C og HD-serier for gravemaskiner.

Utvalget består av tømmerklo, sorteringsklype og entreprenørklype. Nasta lagerfører klyper og tilhørende reservedeler, og er ansvarlig for service, support og reparasjoner.

Øystein Haga Jensen er utstyrsselger hos Nasta. Han melder at det første året som eneleverandør har fungert godt.

– Vi har et nært samarbeid, og har jo lenge visst at dette er kvalitetsprodukter. Høyt salg til en rekke fornøyde kunder bekrefter at markedet liker både pris og kvalitet, sier han i pressemeldingen.

MSB pigghammere

Pigghammere fra MSB er den tredje slageren (tok du ordspillet…?) i utstyrsbonanzaen hos Nasta. MSB har vært i selskapets produktportefølje helt siden 2005. Snart sakl MSB-hammer nummer 2000 levert til norsk kunde sendes ut gjennom porten i Larvik.

HAMMER: Kristian Torp hos Steinservice AS kjører gjerne med MSB pigghammer. (Foto: Nasta)

– MSB hammere er spesielt egnet for arbeid med tøffe materialer, som bryting av harde bergarter, forsterket betong og metallslagg. Derfor passer produktet godt til norske forhold. Helhydrauliske hammere gjør håndteringen av hammeren mer komfortabel for maskinføreren, samtidig som konstruksjonen sikrer en stabilt høy slagenergi. De fleste kunder som har prøvd en MSB-hammer kjøper det samme neste gang. Fornøyde kunder vender tilbake. Lang levetid gjør investeringen gunstig. Vårt serviceapparat gir kunden ekstra trygghet, sier Terje Lastein.