Selger anleggsmaskiner som hakka møkk

Maskingrossisternes Forenings (MGF) melder nok en gang om «all time high» når det gjelder salget av anleggsmaskiner.

MGF offentliggjorde nylig salgsstatistikkene for 2. kvartal 2019, og disse viser et fortsatt sterkt marked, hvor salget av anleggsmaskiner øker ytterligere fra 2018.

For første halvår 2019 er det solgt 2.609 enheter, mot 2490 stk i samme periode i 2018. Dette gir en økning på 4,8%. Det er gruppene hjullastere, minigravere og gravemaskiner på belter som øker mest, mens vi ser en liten oppbremsing på veihøvler og asfaltutleggere. MGFs medlemmer melder om et travelt første halvår, og at det i perioder har vært lengre leveringstider enn normalt. Dette skriver MGF i en pressemelding.

Annonse

Når det gjelder kompressorer har salget økt fra 956 enheter første halvår 2018 til 1046 enheter første halvår 2019 i år. I denne gruppen er det de oljesmurte luftkompressorene som har en sterk økning på hele 16,5%, mens transportable kompressorer har en tilbakegang på 6,2%.