Tre entreprenører konkurrerer om å bygge Mo i Rana-flyplass

Følgende prekvalifiserte tilbydere er valgt ut for å konkurrere om totalentreprisen for ny flyplass i Mo i Rana, Helgeland: AF Gruppen, Peab Anlegg og Skanska Norge AS.

Konkurransen om bygging av ny flyplass i Mo i Rana ble kunngjort 23. mai i år. Det kom inn flere søknader som er grundig evaluert opp mot kravene i konkurransegrunnlaget.

– Det er store og dyktige entreprenører som nå inviteres inn til konkurransen om utbyggingen. De har gjennom søknadene om prekvalifisering dokumentert at de kan gjennomføre oppdraget i henhold til de krav vi stiller som byggherre, sier Henrik Johansen, adm. direktør i Polarsirkelen lufthavnutvikling, i en pressemelding.

Annonse

De tre leverandørene er altså:

  • AF Gruppen Norge AS
  • Peab Anlegg AS, med Peab Anläggning AB, COWI AS, Bjørn Bygg AS, Peab Asfalt Norge AS og Hæhre Entreprenør AS som underleverandører
  • Skanska Norge AS, med Norconsult AS underleverandør

Spleiselag

Samferdselsminister Jon Georg Dale ga 5. februar i år klarsignal til konkurranse om bygging av ny flyplass i Mo i Rana, Helgeland.

Polarsirkelen lufthavnutvikling AS, som eies av hjørnesteinsbedrifter i åtte kommuner på Helgeland, er byggherre. Flyplassen skal finansieres i et spleiselag mellom staten, næringslivet og Rana kommune.

Første på 40 år

Totalentreprisen inkluderer bygging av lang rullebane, terminal- og driftsbygg, tekniske anlegg, veier og annen infrastruktur. Oppdraget skal utføres i samspill med byggherre.

– Vi er svært fornøyd med interessen for å delta i konkurransen. Den første regionale stamflyplassen som bygges i Norge på over 40 år ansees som et meget spennende prosjekt i leverandørmarkedet, sier Johansen.

Tilbudsfrist 20. september

De tre utvalgte leverandørene inviteres til å gi tilbud innen 20. september. Polarsirkelen lufthavnutvikling vil etter forhandlinger inngå kontrakt i oktober med vinneren av tilbudskonkurransen.

Planlagt byggestart er våren 2020, og høsten 2022 skal de første store flyene lande på Helgeland.