Klart for Nord-Norges største messe

Den 14.-16. juni braker det løs i Tromsø. Da arrangeres tidenes største messe i Nord-Norge – uansett bransje. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

Nordnorsk bygg- og anleggsmesse (eller bare NNBA) blir arrangert av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon (NESO). Messa har blitt arrangert hvert tredje år siden 2004, og dette blir den sjette i rekken. Den er dessuten basert på enda tidligere rene anleggsmesser arrangert kun av MEF, så her snakker vi god, gammel tradisjon.

– Vil sette preg på hele byen

Ved forrige NNBA, i 2016, fant drøyt 7000 mennesker veien til Mandelasletta, som ligger på fastlandet like ved Tromsøbrua. Årets messe arrangeres på samme sted, men denne gang er alt litt større, og arrangøren venter rekordbesøk

Annonse

– Dette blir den største messa som noensinne har vært arrangert i Nord-Norge, forteller en begeistret maskinentreprenør og «messegeneral» Herbjørn Nilssen.

RINGVIRKNINGER: – Denne messa vil sette sitt preg på hele byen, sier «messegeneral» Herbjørn Nilssen. Her fra NNBA 2016. (Foto: Runar F. Daler).

– Vi har 276 stands, og 160 av dem er 50 kvadratmeter store. Vi har også to store utstillingshaller, på ca. 1000 kvadratmeter hver, hvor alle de mindre standene vil befinne seg. Alle store stands er utsolgt, mens det fremdeles er noen ledige av de små, på ni kvadrat, forteller han.

– I tillegg har vi fem egne områder for demoer og prøving av maskiner. Hele 1000 av Tromsøs rundt 1500 hotellrom er booka, og vi venter rundt 10 000 besøkende hit. Så denne messa vil sette sitt preg på hele byen, sier han.

Aktiviteter

Foruten alle slags maskiner og utstyr relatert til bransjen, vil det være ulike aktiviteter og konkurranser på messa.

– Vi skal ha en maskinførerkonkurranse, der to lærlinger fra hvert av de tre nordligste fylkene skal konkurrere i gravemaskin- og hjullasterkjøring. I tillegg skal vi ha kåring av beste anleggsprosjekt i Nord-Norge for de tre årene som har gått siden forrige messe. Og vi skal ha kåring av beste stand, forteller Martin Grønnslett, regionsjef i MEF.

AMBISJONER: Arrangørene, her representert ved Martin Grønnslett, regionsjef i MEF, satser på 10 000 besøkende til messa. (Foto: Runar F. Daler).

Familievennlig

Arrangørene har også tatt hensyn til de yngste når de har planlagt messa.

– Selv om det jo først og fremst er en bransjemesse, legger vi opp til at det skal bli en familievennlig messe. Det blir etablert et sandkasseområde med minigravemaskiner for de minste, og flere barnehager kommer på besøk. På åpningsdagen kommer også 500 ungdomsskoleelever fra lokale skoler innom, sier Herbjørn Nilssen.

– For de voksne er det flere demo-områder hvor man kan prøve maskiner og utstyr. I tillegg er det både øl-telt og kafé-telt på messeområdet. Vi skal dessuten ha brakkefest på fredag og festmiddag på lørdag. Vi satser på knallvær og stor stemning, hele helga!

Les mer på www.nnba.no

NNBA 2019:

  • Fredag 14. juni: 12.00-18.00
  • Lørdag 15. juni: 10.00-18.00
  • Søndag 16. juni: 12.00-16.00