Unngå tyveri fra byggeplass

Merking av verdifullt utstyr på byggeplassen gjør tyvegods sporbart og holder forhåpentligvis tyvene unna.

OSN Anleggsikring utvider sortimentet med et produkt som skal holde tyvene borte. Med SelectaDNA merkes verdifullt utstyr på byggeplassen, som gjør det enkelt for politiet å finne tilbake til eierne av tyvegods. I tillegg vil tydelig skilting/varsling om DNA-merket byggeplass gi en svært god preventiv effekt, ifølge en pressemelding.

Usynlig DNA-væske

OSN Anleggsikring har inngått distribusjonsavtale med Safe-4 for salg av SelectaDNA, og tilbyr flere ulike varianter av produktet. Produktet fungerer på den måten at usynlig DNA-væske påføres maskiner, verktøy, PC-er, etc., som kun er synlig under politiets UV-lys. Utstyret registreres deretter i en database som gjør det mulig for politiet å spore tyvegods tilbake til rett eier. DNA-merket utstyr er lite attraktivt å stjele, og det gjør at en god og tydelig varsling om dette på byggeplassen holder tyvene borte.

Annonse

– Vi er leverandør av helhetssikring til bygge- og anleggsbransjen, og da var det naturlig å utvide sortimentet ytterligere med SelectaDNA, sier Frode Rastad, daglig leder i OSN Anleggsikring.

– For å utnytte tyverisikringen som ligger i dette produktet, er det viktig at byggeplassen har god nok skilting. Vi ønsker å gjøre det enkelt og smidig for våre kunder, og tilbyr derfor også PVC-bannere med varslingsskilt som bl.a. har politiets logo.

– Vi i Safe4 er meget positive til samarbeidet med OSN Anleggsikring. De vil bli en viktig partner for oss når vi nå skal ut med SelectaDNA produkter til Byggenæringen. Det vil gjøre det enkelt for kundene å kunne handle alt av sikringsprodukter fra samme leverandør. Vi gleder oss til et godt samarbeid som garantert vil gi nedgang av innbrudd og tyveri fra byggeplasser i Norge i årene som kommer, sier Frode Mathiassen i Safe4.