Metallica velger Iveco på europaturné

Metallica markerer 40-årsjubileum med omfattende turné. Iveco er valgt som samarbeidspartner for kjøretøy, med et klart mål om å være en lavutslippsturné.

Med hele 72 turneer bak seg bærer årets turné navnet M72 som en hyllest til bandets historie. M72-turneen kommer også til Norge, og Metallica skal spille på Norges største musikkfestival, Tons of Rock, på Ekeberg i Oslo, den 26. juni.

El og biogass

– Dette er ikke bare et vanlig band, men kanskje et av verdens mest kjente metalband. Vi er glade for Metallicas tillit til oss. De har et travelt turnéprogram og trenger kvalitet og pålitelighet fra oss. Vårt klare mål er å oppfylle deres behov, sier Håkan Jönsson, Business Director hos Iveco Nordics.

Annonse

– Dette partnerskapet viser vår felles forpliktelse til å redusere CO2-utslipp, også i kultur- og underholdningsbransjen. Ved å støtte Metallicas turné, gjør Iveco arrangementene mer miljøvennlige og støtter bandets engasjement for miljøet, sier han.

– Konseptet for Metallicas turné er at alle kjøretøyene skal være lavutslipp. Det er gledelig å se at et så stort rockeband, som er assosiert med røff stil, også viser en fremoverlent holdning ved å ta ansvar for miljøet. Iveco har biler tilgjengelig i alle størrelser på el og biogass, som vil hjelpe Metallicas ambisjoner om en lavutslippturné, utdyper Anders Velta, Country Sales Manager Iveco Norge.

- Partnerskapet viser vår felles forpliktelse til å redusere CO2-utslipp, også i kultur- og underholdningsbransjen. Ved å støtte Metallicas turné, gjør Iveco arrangementet mer miljøvennlig og støtter bandets miljøengasjement, sier Håkan Jönsson, Business Director hos Iveco Nordics. (Foto: Iveco)

– Partnerskapet viser vår felles forpliktelse til å redusere CO2-utslipp, også i kultur- og underholdningsbransjen. Ved å støtte Metallicas turné, gjør Iveco arrangementet mer miljøvennlig og støtter bandets miljøengasjement, sier Håkan Jönsson, Business Director hos Iveco Nordics. (Foto: Iveco)

Ufattelig mye utstyr

Metallica-turneen M72 innebærer både egne konserter og deltakelse på festivaler rundt omkring i Europa. Det betyr at Iveco-kjøretøyene både skal frakte utstyr til festivalene, samt Metallicas helt egen scene.

– Det er ufattelig mye utstyr og personale; lys, lyd, scenerigg og egne busser med scenearbeidere. Det er en grunn til at de trenger en god samarbeidspartner når det gjelder logistikken med å flytte store lass innenfor en veldig streng tidsplan, sier Velta.

– Iveco har en ekstra fordel ved å sørge for at både crew og karavanen unngår å kaste bort tid ved å planlegge etter Ivecos digitale løsninger. Det er press på tid, så det er ikke rom for noe uforutsett, og alt skal koordineres på tvers av landegrenser slik at alle krav blir tilfredsstilt. Denne logistikken kan Iveco bidra med gjennom sine kjøretøy og interne systemer.

- Designet er veldig tøft! Det er ikke noen tvil om at det blir synlig på veien, så du kan være heldig å se konvoien, sier Anders Velta, Country Manager Iveco Norge. (Foto: Iveco)

– Designet er veldig tøft! Det er ikke noen tvil om at det blir synlig på veien, så du kan være heldig å se konvoien, sier Anders Velta, Country Manager Iveco Norge. (Foto: Iveco)

Tøft design

Musikkbransjen er kjent for korte tidsfrister og ingen plass til feil. Jo større band, jo tøffere krav får samarbeidspartnerne.

– Det er en enorm ære å bli valgt av et av verdens største band. De stoler på oss med et stramt program og er avhengige av kvalitet og pålitelighet fra oss. Det er svært viktig for oss, og det er virkelig hyggelig å samarbeide med et band av slik global anerkjennelse, understreker Velta, og avslutter:

– Designet er virkelig tøft! Dette er biler som skal synes, og det er både røft og stilig med en kul kombinasjon av matt svart og gult. Det er ingen tvil om at det blir synlig på veien, så det er en sjanse for å se konvoien!