Golden Shank gir bedre beskyttelse

Sandvik har lansert «Golden Shank», et patentert korrosjonsbeskyttende belegg som skal gi økt levetid og lavere borekostnader per meter.

Ifølge Sandvik blir nakkeadapteren utsatt for tøffe forhold i mange underjordsprosjekter på grunn av bruken av sterkt korrosivt vann som spylemedium.

Sandviks nye Golden Shank er påført et patentert, nikkelbelagt belegg. Dette har lav friksjon og en polymer toppforsegling for forbedret korrosjonsbestandighet.

Annonse

Lengre levetid

Belegget som er påført over hele nakken og spylesporet, bortsett fra slagområdet, skal redusere slitasjen på tetninger og borhammerdeler. Det skal også redusere brudd på andre rigg- og maskindeler.

Felttester Sandvik har utført skal vise 30-100 prosent lengre produktlevetid.

– Ved å nå lenger mellom serviceintervallene kan kundene planlegge proaktivt utskifting av nakkeadapteren under planlagte servicestopp, og redusere tidkrevende og kostbare tilfeller av uventede brudd under pågående boreoperasjoner. Selv på prosjekter der korrosjon ikke er utbredt, har feltforsøk med Golden Shank vist 2-3 ganger lengre levetid enn andre lignende alternativer på markedet, skriver selskapet i en pressemelding.

Dobler effektiviteten

Den forlengede levetiden til nakkeadapteren skal øke sikkerheten og bærekraften for kundene. Dette ved å redusere operatørens håndtering og tunge løft, lagerbehov og utslipp fra produksjon og transport.

– Prioritering av operatørsikkerhet og minimering av miljøpåvirkningen gjennom redusert utskifting av borstål er viktige hensyn i produktutviklingsprosessen vår. Golden Shank vil gjøre det mulig for noen kunder å potensielt doble effektiviteten, sier Thomas Blomfeldt, produktsjef for tophammer borstål hos Sandvik Mining and Rock Solutions.