Batteribrannen i Oslos vannprosjekt – batteriet sto i et oversvømt område

Etterforskningen pågår for å finne endelig årsak til batteribrannen. Foreløpige undersøkelser viser at batteriet sto i et oversvømt område.

Påskeaften tok det fyr i et avtagbart batteri til en batterielektrisk Epiroc-maskin inne i en av tunnelene på utbyggingen Ny vannforsyning Oslo. Store mannskaper fra både politi og brann- og redningsetatene rykket ut til tunnelen som er under bygging på Stubberud ved Alnabru i Oslo.

Ble evakuert

– Lørdag brant det inne i en av tunnelene våre ved Alnabru. Brannvesenet og politiet kom raskt til stedet og brannen var under kontroll etter cirka to timer. Anlegget ble evakuert, og ingen av de 24 arbeiderne som var inne i anlegget kom til skade, skriver prosjektet på Facebook.

Annonse

Brannen oppsto i et stort batteri som brukes av en av de elektriske maskinene som jobber inne i tunnelen. Batteriet var ikke i bruk da brannen oppsto. Skadene fra brannen skal ikke hav vært store, og hendelsen skal ikke forsinke prosjektet.

– Sammen med vår entreprenør JV AF Ghella, gjør vi nå grundige undersøkelser av rutiner og årsakssammenhenger. Selv om vi er glade for at de materielle skadene var små, og ingen mennesker kom til skade, er brann i tunnel en alvorlig hendelse som vi gjør vi alt vi kan for å unngå.

Les saken fra da Anleggsmaskinen var på prosjektet for kort tid siden her.

Sto under vann

På spørsmål fra Anleggsmaskinen om hva som kan være årsaken til brannen, svarer Ola Kinnander, media relations manager i Epiroc, følgende:

– Først og fremst er vi utrolig lettet over at ingen ble skadet i brannen. Den nøyaktige årsaken til hendelsen er for tiden under etterforskning, men den skjedde under den eksepsjonelle omstendigheten at batteriet var plassert i et oversvømt område. Vi samarbeider tett med entreprenøren og myndighetene for å fastslå den eksakte årsaken, og for å bidra til å forbedre sikkerhetsprotokollene fremover. Våre interne prosedyrer veileder oss gjennom denne undersøkelsen, og vi forventer å komme til en omfattende konklusjon. Vi må avstå fra ytterligere kommentarer inntil mer informasjon blir tilgjengelig.