Tre entreprenører kjemper om milliardkontrakt på E39

Nye Veier har invitert tre entreprenører til å gi tilbud på byggingen av ny E39 vestover fra Mandalskrysset til Blørstad i Lindesnes kommune. En kontrakt på rundt 2 milliarder kroner.

De tre er:

Skanska Norge AS med Dr. Ing. A. Aas-Jakobsen AS som rådgiver; Arbeidsfellesskapet Implenia Norge AS/Stangeland Maskin AS med Norconsult AS som rådgiver; og Hæhre Entreprenør AS med Cowi AS som rådgiver.

Nye Veiers opprinnelige plan var å bygge sammenhengende fra Mandalskrysset til Herdal i Lyngdal, men strekningen ble delt i to grunnet prisvekst vinteren og våren 2022. Samtidig har det vært en vurdering at en oppdeling og redusert størrelse på kontrakten treffer entreprenørmarkedet bedre og skaper en god konkurranse. Dette skriver Nye Veier i en pressemelding.

Annonse

Utmerket seg med miljøhensyn

– Vi er tilfredse med å ha tre entreprenører med sine rådgivere videre til tilbudsfasen. Dette er en svært ulykkesutsatt vei med mye trafikk og dårlig fremkommelighet, som nå erstattes av en trygg og forutsigbar vei. Nå har vi tre entreprenører som i evalueringen har utmerket seg på blant annet massehåndtering, ivaretagelse av ytre miljø og reduksjon av klimagassutslipp, uttaler Nye Veiers administrerende direktør, Anette Aanesland, i pressemeldigen.

Den tykke røde streken viser strekningen fra Mandalskrysset til Blørstad. (Kart: Nye Veier)

Den tykke røde streken viser strekningen fra Mandalskrysset til Blørstad. (Kart: Nye Veier)

Om kontrakten

Konkurransen ble utlyst 12. desember i fjor. Det skal bygges ni kilometer firefelts vei, og nesten fire kilometer tilførselsvei. Kontraktsstørrelsen er beregnet til 2 milliarder kroner (eks. mva.), og tilbudsfasen ventes å vare til november.