Storslått åpning av nytt Liebherr-anlegg

Etter en lang og utfordrende byggeprosess kunne Liebherr Norge endelig invitere til åpningsfest ved selskapets nye hovedkontor på Stange. Lørdag 16. mars var verkstedet omgjort til festsal, og kunder, leverandører og ordfører var til stede.

I mange år har Liebherr Norge holdt til i gamle, trange og lite hensiktsmessige lokaler på Ingeberg i Hamar. Nå har den norske Liebherr-forhandleren flyttet inn i nye flotte lokaler på Stange, ca. 20 kilometer sørover fra de gamle lokalene.

– Vi flyttet inn og tok i bruk det nye bygget 15. desember i fjor. Bygget er på totalt ca. 3000 kvadratmeter, sier Håkan Nyhaugen, daglig leder i Liebherr Norge, da han møter oss i det gjestene begynner å strømme på.

Annonse
Håkon Nyhaugen, daglig leder i Liebherr Norge, ønsket kunder, leverandører og ordfører velkommen til åpningsfest lørdag 16. mars. (Foto: Njål Hagen)

Håkan Nyhaugen, daglig leder i Liebherr Norge, ønsket kunder, leverandører og ordfører velkommen til åpningsfest lørdag 16. mars. (Foto: Njål Hagen)

Lokalene inneholder ca. 900 kvm verksted med seks porter, delelager, vaskehall, kontorer, kantine og møtelokaler.

Les også: Her kommer Liebherr Norges nye hovedkontor

Om lag 160 gjester ble servert godt drikke og tysk-inspirert mat i den 900 kvadratmeter store verkstedhallen. (Foto: Njål Hagen)

Om lag 160 gjester ble servert godt drikke og tysk-inspirert mat i den 900 kvadratmeter store verkstedhallen. (Foto: Njål Hagen)

God beliggenhet

– Vi kjøpte den 15 mål store tomten her i Stange næringspark i 2019, og skulle til å starte byggingen akkurat da pandemien slo til, sier han.

Annonse

Det ble stans i byggeprosjektet frem til høsten 2022, og etter vel ett års byggetid kunne maskinforhandleren flytte inn i de nye lokalene med beliggenhet tett inntil E6.

– Da vi etablerte Liebherr Norge AS i 2018, så vi at veksten var god og at mulighetene for vekst for oss var gode. Vi søkte derfor etter en tomt hvor vi kunne bygge et nytt bygg. Valget falt på Stange, ikke minst på grunn av den særdeles gode beliggenheten, sa Nyhaugen i åpningstalen.

Fungerende ordfører i Stange kommune, Truls Gihlemoen, klippet båndet for å markere åpningen av det nye anlegget. (Foto: Njål Hagen)

Fungerende ordfører i Stange kommune, Truls Gihlemoen, klippet båndet for å markere åpningen av det nye anlegget. (Foto: Njål Hagen)

– Byggingen av det nye bygget hadde ikke vært mulig uten dere som er her i dag. Vi setter stor pris på lojaliteten og den tilliten dere viser oss. Det har vært en krevende tid både for dere og oss med pandemi og nå en krevende markedsituasjon. Vi har i tillegg vært gjennom et par år med tidkrevende bygge- og flytteprosess. Nå skal vi feire samarbeidet og fremtiden, sa Nyhaugen, og avsluttet med å utbringe en skål for alle fremmøtte.