Rental Group leverer elektriske hjullastere til betongselskap

Thomas Concrete Group er den første aktøren i den svenske betongbransjen til å ta i bruk helelektriske hjullastere fra LiuGong. To nye serieproduserte 20-tonns hjullastere skal brukes ved to av selskapets anlegg.

CEO i Rental Group, Erik Sollerud, foreller at det svenske markedet nå også responderer på deres nullutslippsløsninger.

– Siden sommeren 2023 har vi testet nye modeller av elektriske maskiner under nordiske forhold, blant dem 20-tonns hjullastere. Hjullasterne har skandinavisk spesifikasjon og batterier fra CATL, verdens største produsent og ledende innen batteriteknologi. Testene har vist svært gode resultater, og i Norge har vi flere og flere kunder som bruker hjullasterne. At Thomas Concrete Group velger våre nullutslippsløsninger i Sverige er vi veldig godt fornøyd med, sier Sollerud, i en melding.

Annonse

Les også: Rental Group satser tungt på nullutslipp

Pioner innen bærekraft

For Thomas Concrete Group er dette et ledd i deres strategi om å bygge kunnskap om elektrifisering, samt ytterligere styrke konsernets bærekraftsarbeid og industriinnovasjon. Hjullasterne forventes å redusere både driftskostnadene og konsernets karbonavtrykk.

– Vi var de første i Sverige som tok i bruk masseproduserte helelektriske betongbiler. Nå tar vi neste steg og introduserer helelektriske hjullastere i vår søken etter å være en pioner innen bærekraft, innovasjon og utvikling i bransjen. Dette er nok en milepæl og vi er stolte over å være den første betongleverandøren i Sverige som tar dette steget, sier Hans Karlander, president og CEO i Thomas Concrete Group.

12 timers driftstid

De aktuelle 20-tonns LiuGong-hjullasterne har et batteri på 423 kWh, og skal ifølge Rental Group, klare opptil 12 driftstimer når den går i lett jobb før det er behov for lading. Selv i tyngre jobb vil den gå 8-9 timer, og det skal ikke være behov for lading i løpet av en normal arbeidsdag.

Hjullasterne har mulighet for hurtiglading og er utstyrt med CATL batteripakke og kontrollsystem.

Det forventes at de elektriske hjullasterne reduserer driftskostnadene sammenlignet med om de samme maskinene hadde blitt fylt med diesel.

– Dette er virkelig inspirerende da vi får muligheten til å bygge kunnskap og lære mer om hvordan nullutslippsmaskiner fungerer i hverdagen, både i en bulkhavn og på en betongfabrikk. Lærdom vi drar nytte av i våre andre datterselskaper i Europa og ikke minst i USA. Ved å bruke elektriske hjullastere fortsetter vi å redusere karbonavtrykket vårt og være pionerer for en grønnere og mer bærekraftig byggesektor, avslutter Hans Karlander.