Rental Group satser tungt på nullutslipp

Rental Group skal i lengre tid ha jobbet mot flere produsenter med mål om å sikre fremtidige leveranser av nødvendig volum av nullutslippsmaskiner. Innen 2025 skal 50 prosent av utleiekonsernets investeringer være i nullutslippsløsninger.

Nå har selskapet inngått eksklusive avtaler med Sany Mining Equipment og LiuGong. Ifølge en pressemelding fra Rental Group er dette to av verdens fremste og mest innovative produsenter av elektriske anleggsmaskiner.

Avtalene er eksklusive og gjelder for det nordiske markedet – og kan ifølge selskapet, bidra til å redusere prisen på elektriske maskiner i det skandinaviske utleiemarkedet.

Annonse

CEO i Rental Group, Erik Sollerud, sier de har gjort et grundig arbeid i tett dialog med representanter fra noen av sine nøkkelkunder med å kvalitetssikre utstyret.

– Allerede fra sommeren 2023 vil vi kunne tilby nye modeller av elektriske maskiner. Her kan jeg trekke frem 20-tonns hjullastere med skandinavisk spekk – og en batterikapasitet som ikke finnes i Norden i dag. Vi snakker om opp mot 12 timers arbeidstid på maskinen. Vi vil også i løpet av andre halvår 2023 få inn et stort antall elektriske trucker i 50-65 tonnklassen. I utvelgelsen har vi lagt stor vekt på sikkerhetsaspektet da vi har vurdert de ulike produsentene, og har kun valgt leverandører som bruker batterier fra CATL, som er verdens største produsent og ledende på batteriteknologi, sier Sollerud.

Rental Group Sany elektrisk

Rental Group har også inngått avtale med Sany Mining Equipment om elektriske maskiner. (Foto: Rental Group)

Eget team

Rental Group opplyser at de jobber målrettet for fremover å kunne tilby fullelektriske løsninger innenfor alle produktgrupper. Parallelt jobber de med å utvikle løsninger for lading og ladeinfrastruktur.

– Vi har ansatt et eget team som kun jobber med dette, og sammen med leverandører som gjør at vi kan tilby helhetlige og fullgode løsninger. Jeg tør påstå at vi nå vil løfte alle deler av nullutslippsløsningene til et nytt nivå. Vi ser også på mulighetene som ligger foran oss innenfor avansert teknologi og autonome maskiner – det er ingen tvil om at våre nye leverandører også ligger langt fremme i denne utviklingen, uttaler Sollerud.

Nullutslipp-lansering

Daglig leder i Rental Group Machine, Pål Brandvold, var også en av selskapets representanter som deltok på fabrikkbesøkene, og i møtene hvor avtalene ble inngått med produsentene. Han foreller at det var imponerende å se maskinene i full produksjon på et stort gruveanlegg.

– Vi snakker om elektriske maskiner som produserer helt på lik linje med konvensjonelt utstyr. Jeg tror utviklingen fra fossilt til nullutslipp kommer raskere enn det mange har trodd – reduksjon av klimautslipp er åpenbart et viktig aspekt, men en annen ting er at produsentene vil gjøre seg mindre avhengige av underleverandører på motor og drivverk da det blir færre og færre leverandører i dette segmentet. Vi satser nå tungt på nullutslipp og vi gleder oss til å presentere mer inngående hva vi kan tilby til markedet fremover, avslutter Brandvold.

Ifølge pressemeldingen vil Rental Group i sommer be inn entreprenører og byggherrer i anleggsbransjen til arrangementet Electric Heavy Machine launch. Her vil de presentere nye elektriske anleggsmaskiner og nyheter knyttet nullutslippsløsninger.