Nye Middelalderparken tar form

NCC utfører på oppdrag for Bane NOR tilbakeføring og opprusting av terrenget i Middelalderparken i Oslo. Nye jernbanespor, blant annet til Follobanen, er lagt under parken. Kontrakten har en verdi på ca 140 millioner kroner.

Entreprisen «Tilbakeføringsentreprise anleggsområde Klypen» er en del av Follobaneprosjektet der Bane NOR er byggherre. Entreprisen omfatter opparbeiding av terrenget i området som kalles Klypen, en del av Middelalderparken. De siste årene har dette vært anleggsområde, men skal nå bli grøntområde.

Les også: Middelalderparken, Oslo

Annonse

Les også: NCC skal opparbeide «nye» Middelalderparken i Oslo

Streter

Det har skjedd en god del i parken siden i sommer. Nylig kom amfiet på plass, teknisk bygg nærmer seg nå ferdigstillelse, og det bygges streter (historiske gangveier).

Det historiske området som i lengre tid har vært anleggsområde for utbyggingen av Follobanen, blir nå omgjort til grønt byrom – til glede for Oslos beboere og besøkende.

– Vi i NCC er stolte over å kunne bidra til å gjøre dette historiske området om fra anleggsområde til byrom – til glede både for Oslos beboere og besøkende, sier avdelingssjef Renate Berget i NCC Infrastructure, i en melding på selskapets nettside.

Les også: Historisk område – fra anleggsområde til grønt byrom

Tett på kulturminner

Prosjektet innebærer arbeid tett på kulturminner. Det skal bygges nær ruin av Kongsgården, som var kongelig residens i middelalderen. Anleggsområdet ligger tett på ruinfelt av Mariakirken og Clemenskirken. Saxegården, som ligger delvis innenfor anleggsområdet, er bygget over steinhvelv fra middelalderen. Formålet med terrengbearbeidingen over kulverten er å skape terreng som ligger nærmest mulig opp mot omgivelsene slik de var i høymiddelalderen.

For NCC er prosjektet et samarbeid mellom selskapets avdeling Øst og avdeling Store prosjekt.

Les også: Middelalderparken får ny drakt