Ny sjef i Norges Lastebileier-Forbund

Knut Gravråk blir ny administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund (NLF). Han tar over etter Geir A. Mo, som sluttet i stillingen 1. august i år.

– Han er allerede et kjent fjes for mange og vi er trygge på at han vil gjøre et solid stykke arbeid for å styre skuta trygt videre. Det er derfor med stor glede at vi i dag kan presentere Knut Gravråk som ny NLF-direktør, sier forbundsleder Tore Velten i en pressemelding fra forbundet.

Gjør «comeback»

Gravråk kjenner NLF godt, siden han i årene fra 2016-2022 arbeidet i organisasjonen. Først som rådgiver for daværende administrerende direktør, forbundsleder og ledergruppen i NLF. Deretter gikk han over som fagsjef for arbeidsgiverspørsmål i NLF. Han skiftet beite i 2022 da han ble ansatt som faglig politisk rådgiver i Arbeiderpartiet.

Annonse

– Forbundsstyret er glade for å kunne ønske ham velkommen tilbake i organisasjonen, for han er svært ønsket, understreker Velten.

Startet som lastebilsjåfør

Gravråk startet sin karriere som lastebilsjåfør, og har senere i flere år drevet egen virksomhet. Han har også solid bakgrunn fra politikk, både organisatorisk og som folkevalgt. Han har blant annet møtt som stortingsrepresentant i lange perioder.

– Jeg ser frem til å få Knut Gravråk tilbake som kollega. Vi har tidligere arbeidet godt sammen og kommer raskt til å finne frem til hvordan vi skal arbeide sammen til beste for NLFs medlemsbedrifter, sier viseadministrerende direktør Jan-Terje Mentzoni.

Ser frem til oppstart

Den kommende NLF-direktøren ser frem til å starte opp og takker for den tilliten han har fått.

– Nå gleder jeg meg til å arbeide for en næring som jeg har vokt opp i og er glad i, sier Gravråk.

Han forteller at han rett og slett ikke kunne takke nei da tilbudet om direktørstillingen kom.

– Grunnen til det er at det er en ære og glede å få arbeide sammen med så mange drivende dyktige kollegaer og engasjerte tillitsvalgte, avslutter Gravråk.

Gravråk er ansatt fra 1. desember 2023, men vil da gå ut i foreldrepermisjon. Han vil derfor ikke ha første arbeidsdag før i april 2024.