Verdensnyhet avduket på MEFA

Nasta introduserte verdensnyheten Hitachi ZX95US-7 på MEFA i Trondheim. Modellen overtar for ZX85US-6, og den nye produktkoden forteller at maskinen har blitt tyngre.

Ifølge Nasta er Norge det landet i Europa der ZX85US-6 har høyest salgstall. Under Bauma i fjor visste Hitachi frem en prototype av den nye maskinen. Nå er altså produktkoden endret til ZX95US-7. Modellen skal ha gjennomgått store forandringer innvendig og utvendig.

– Siden introduksjonen av ZX85US-1 modellen i 2004, har Hitachi valgt å beholde modellkoden i alle påfølgende serier. I år er året hvor vi med glede kan introdusere modellen ZX95US-7 i dette segmentet, sier Nils Arve Norendal, key account manager hos Nasta.

Annonse

– Maskinen er noe større, med en større motor og motvekt som standard. Siden modellkoden på graverne gjenspeiler tonnasjen på maskinen, ble det helt naturlig å kalle denne for ZX95US-7 ved nylansering, sier han.

Økt effekt

Hitachi ZX95US-7 har et nytt design, og skal være mer produktiv enn sin forgjenger.

Motoreffekten er økt fra 56 til 67,6, og det opplyses om at maskinen har raskere syklustider og dertil økt produksjonskapasitet.

– Det er et design som er gjennomført ned til minste detalj. Gravekreftene har også økt, og det vil merkes godt at dette er en sterkere maskin. Men fremfor alt er dette en maskin som er mer tilpasset førernes krav og forventninger til en topp moderne anleggsmaskin, presiserer Norendal.

Les også: Strålende første dag på MEFA

Førerhytta er blitt romsligere, utstyrt med ny høyoppløselig monitor, samt et nytt bryterpanel.

Førerhytta er blitt romsligere, utstyrt med ny høyoppløselig monitor, samt et nytt bryterpanel. Spaker og konsoller er synkronisert med setet, noe som skal bidra til at føreren blir mindre sliten etter en lang arbeidsdag. (Foto: Hitachi)

Flyt på skjær

Førerhytta er blitt romsligere, og en ny høyoppløselig monitor, samt et nytt bryterpanel, skal gjøre arbeidsdagen enklere.

Bryterpanelet er, som på de andre allerede lanserte serie-7 modellene fra Hitachi, designet for å gjøre de mest brukte funksjonene lett tilgjengelig og ergonomisk tilpasset maskinføreren.

Spaker og konsoller er synkronisert med setet, noe som skal bidra til at føreren blir mindre sliten etter en lang arbeidsdag.

Ifølge Nasta skal fabrikkmontert flyt på skjær vært etterspurt hos en del kunder, og kommer nå som standard.

Under alle forhold

Hitachi ZX95US-7 er også utstyrt med et nytt kamerasystem, Aerial Angle, som gir et 270 graders fugleperspektiv til området rundt maskinen. Maskinførere kan velge mellom seks ulike alternativer for sikt rundt maskinen.

LED arbeidslys og vindusviskere som dekker et stort område, skal bidra til god sikt under alle forhold.

– Sikkerheten er med dette forbedret fra den tidligere serien. Dessuten kan maskinføreren fortsatt være trygg på at han har et arbeidsverktøy som leverer optimalt, hver gang, sier Nils Arve Norendal.

Hitachi ZX95US-7:

Maskinvekt: 9000 kg

Motoreffekt: 50,4 kW / 67,6 hk

Standard skuff: 400 liter

Rekkevidde: 6920 mm

Gravedybde: 4610 mm