Strålende første dag på MEFA

I aldeles strålende vær åpnet MEFA 2023 i Trondheim i dag. Og publikum strømmet til.

Se bildekarusell over

MEFA i Trondheim måtte som kjent avlyses i 2020 på grunn av pandemien, så det var et sulteforet trønderpublikum som i dag strømmet til E.C. Dahls Arena på Nyhavna i Trondheim, der årets MEFA-messe arrangeres.

Annonse

Fra tungrock til tunge maskiner

Forrige helg ble både Neonfestivalen og Trondheim Rocks arrangert samme E.C. Dahls Arena. Nå er tungrocken erstattet med et omfattende utvalg av maskiner og utstyr. MEFA er en gratis anleggsmesse for hele familien, hvor publikum kan besøke et 70-talls ulike utstillere, så her bør det være noe for enhver smak.

Duket for rekordbesøk

På forrige MEFA i Trondheim, i 2017, var nesten 10 000 mennesker innenfor portene i løpet av helgen, noe som var rekord. I år håper arrangøren at enda flere finner veien til Nyhavna.

– Det har vært veldig bra så langt. Vi har virkelig hatt været med oss, og folk ser ut til å trives, sier Leif Søbstad, leder av arrangementskomiteen og Kjersti Husby Strand, hovedstyremedlem i MEF.

– Dette er kjempebra! Vi satser på 12 000 besøkende i år, sier en optimistisk regionsjef i MEF, Øyvind Bergset.

– Tilbakemeldingene har så langt vært meget gode. Vi har litt færre utstillere enn forrige gang, da det var på Leangen Travbane, men det skyldes i hovedsak at mange utstillere ønsket mer plass i år. Så det totale utstillerområdet er omtrent like stort som sist. Hele messeområdet er totalt på ca. 20 000 kvadratmeter, forteller han.

– Vi er imidlertid allerede i gang med å finne et nytt sted å arrangere MEFA på om tre år, for dette området skal utvikles, og vil være utilgjengelig i 2026, sier Leif Søbstad.

Festmiddag og underholdning

Mange gleder seg også til den tradisjonelle bankettmiddag på lørdag kveld. Den vil foregå på Clarion Hotel & Congress på Brattøra, og med Klaus Sonstad som konferansier og underholdning av Sie Gubba og Terje Tysland, så er det nok duket for en forrykende kveld for de over 700 påmeldte deltakerne.