Utsetter åpningen av Follobanen til 12. februar

Arbeidet med feilretting og testing av skjøter og endeavslutninger viser seg å være mer omfattende og tidkrevende enn forventet. Åpningen av Follobanen utsettes derfor til søndag 12. februar. Det skriver Bane NOR i en pressemelding.

– Vi er lei oss for at pendlerne og øvrige reisende på Follobanen ikke har fått det tilbudet vi har lovet dem, og at det nå tar ytterligere tid før gjenåpning, sier Gorm Frimannslund, konsernsjef i Bane NOR.

Les også: Follobanen: – Må komme til bunns i saken!

Annonse

Bane NOR utsetter åpningen for å være sikre på at de har tid til å håndtere eventuelle ytterligere feil og mangler før togene settes i trafikk. Utsettelsen er kommunisert til Vy, slik at de kan få tid til å planlegge rutetilbudet fremover, samt ivareta informasjonsbehovet om togtilbudet til de reisende, heter det i pressemeldingen.

Utbedringsarbeidet i tunnelen fortsetter med fullt trykk, og alt skal være ferdigstilt før BaneNOR spenningssetter anlegget med høyspenning. Ett døgn etter at strømmen er satt på i anlegget kan testkjøringen med tog begynne.