Seabrokers GeoEnergi ekspanderer

Seabrokers GeoEnergi satser offensivt på energibrønner, og styrker nå sin markedsposisjon gjennom utvidelse av maskinparken.

I disse dager har selskapet fått levering av den første av fire nye borerigger dedikert for energibrønner. Dermed skal de være i gang med å øke kapasiteten med moderne og effektivt utstyr.

– Det er alltid kjekt med nye maskiner, og det trenger vi. Det er stor pågang fra både etablerte og nye kunder. Høye strømpriser og uro i energimarkedene slår åpenbart inn hos mange bygningseiere – alt fra eiere av næringsbygg og eneboliger til store borettslag og idrettslag. Energibrønner og moderne varmesentraler er god økonomi for de aller fleste. Flere av prosjektene vi nå regner på har en nedbetalingstid rundt drøye seks år. Når vi i tillegg kan koble på stadig flere gode finansieringsløsninger så er det ikke vanskelig å ta en positiv investeringsbeslutning, sier Hans Christian Hannevig, daglig leder i Seabrokers GeoEnergi AS, i en pressemelding.

Annonse

Liten og smidig

Hans Christian Hannevig, daglig leder i Seabrokers GeoEnergi AS. (Foto: Seabrokers GeoEnergi)

Seabrokers styrket tidligere i år satsingen på energibrønner da de opprettet Seabrokers GeoEnergi AS. Omsetningen skal være mer en doblet så langt i år.

Den nyeste maskinen til Seabrokers GeoEnergi er en W62 levert av Ornunga Maskin og Teknik AB. Den veier under 10 tonn og er 1,8 meter bred. Riggen har 3-meters borstenger og en tårnhøyde på ca. 7 m.

– Riggen er sterk samtidig som den er liten og smidig. Overbygget kan svinge 360 grader over beltene og det gjør at vi kommer til på trange plasser ved behov. Maskinen er derfor godt egnet for boring av energibrønner i alt fra eneboliger til større anlegg med mange brønner, sier Hannevig.

Svært tilfreds med utviklingen

– Seabrokers skal være blant Norges ledende selskaper innen energibrønner. Jeg er glad for at vi allerede ser så gode resultater på vår satsing, sier Solvik-Olsen. Han er daglig leder i Seabrokers Fundamentering, som i vår skilte ut energisatsingen i eget heleid datterselskap.

– Energibrønner er generelt effektive, lite kontroversielle, ofte svært lønnsomme og kan gjennomføres raskt de fleste steder. Jeg er glad for at stadig flere bygningseiere blir oppmerksomme på dette kolumbiegget innen energisektoren. Så håper jeg flere i det politiske Norge også blir mer opptatt av løsninger som lar seg raskt implantere til lav kostnad, fremfor å drømme seg bort i «månelandinger». Uansett, vi skal gjøre vårt for at energibalansen bedres og folk kan få energipriser som ikke svir i lommeboken. Nye maskiner er vårt første bidrag til det, og så jobber vi med flere spennende muligheter som vi håper kan realiseres etter hvert, avslutter Solvik-Olsen.