Bedre forhold over Hemsedalsfjellet i vinter

Anlegg Øst Entreprenørs arbeid bidrar til at det blir bedre regularitet for trafikken over Hemsedalsfjellet alt denne vinteren. Det sørger ny fresegate og kolonneplass for.

Arbeidene som Anlegg Øst Entreprenør AS gjør for Statens vegvesen i Hemsedal har allerede kommet så langt, at både deler av fresegatene på høyfjellet og den forlengede kolonneplassen ved Bjøberg kan tas i bruk nå.

-Det vil gi en stor forbedring av forholdene for vintertrafikken mellom Hemsedal og Lærdal nærmest omgående, forteller prosjektleder Knut Erik Skogen i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Annonse

Han sier at fresegatene fra Vestland grense mot Hemsedal og utvidet og utbedret kolonneplass på Bjøberg ventelig vil redusere både stengetiden og kolonnetiden over Hemsedalsfjellet denne vinteren.

En del av fresegata som Anlegg Øst Entreprenør har bygd på høyfjellet i Hemsedal i høst kan alt tas i bruk denne vinteren. (Foto: Bjørn Kåre Ifarnes)

Starter igjen i januar

Byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Kåre Ifarness, forteller at det blir to og en halv ukes anleggspause nå i jule- og nyttårshelgen. Da blir også all form for lysregulering tatt ned. Anlegg Øst har siste arbeidsdag før jul onsdag 21. desember.

Anleggsdriften ved Trøim, Bjøberg og i høyfjellet gjenopptas etter planen mandag 9. januar. Så vil det være anleggsdrift til midt i februar før en tar vinterpause fram til påske. Fra uke 15 (i april) vil anleggsarbeidene på rv. 52 starte opp igjen fram mot sommeren 2023.