Rental Group med storhandel på Epiroc-standen

Epiroc Norge og Rental Group inngikk intensjonsavtale for 15 batterielektriske overjordsrigger på Bauma.

I henhold til intensjonsavtalen skal Epiroc levere 15 batterielektriske overjordsrigger til Rental Group for bruk i deres utleieflåte. Intensjonsavtalen ble signert på anleggsmessen Bauma, der Epiroc hadde utstilt SmartROC T35 E – en batterielektrisk topphammer overjordsrigg, skriver selskapet i en pressemelding.

Tydelige forventninger

– Det er en del av vår strategi å kunne tilby løsninger på nullutslippsmaskiner, sier Pål Brandvold, Rental Group.

Annonse

– Forventningene i Norge er tydelige – så lenge bærekraftige løsninger er tilgjengelige, bør de benyttes. Fra vår side er vi forpliktet til å innfri disse forventningene, sier han.

Rental Group har allerede 17 Epiroc-rigger i utleieflåten og signerte nylig en avtale om kjøp av ytterligere 13 dieselhydrauliske enheter.

Vellykket partnerskap

– Epiroc og Rental Group har et vellykket partnerskap som går mange år tilbake i tid. Vi er veldig stolte over å kunne signere denne intensjonsavtalen om å forsyne dem med utslippsfrie overjordsrigger for å forbedre virksomheten ytterligere og redusere miljøpåvirkningen, sier Joakim Zander, Regional Business Line Manager, Surface drilling products, Epiroc Nordics and Baltics.

Ifølge Epiroc har selskapet ambisiøse bærekraftsmål for 2030, som inkluderer halvering av CO2-utslippene i drift og fra solgte produkter. Selskapet har som mål å tilby et komplett utvalg av underjordsutstyr i en utslippsfri versjon innen 2025, og for overjordsutstyr innen 2030.