MEF om statsbudsjettet: -Vedum har våknet!

Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF, roser finansministeren for å ha prioritert veivedlikehold og billigere anleggsdiesel i et stramt statsbudsjett. – Det er godt nytt for 40 000 distriktsarbeidsplasser, sier Brodtkorb.

– Vi har jobbet hardt for å vekke denne regjeringen. Anleggsbransjen opplever at de har sovet tungt og glemt oss. Men nå har finansministeren endelig våknet. Statsbudsjettet viser at de har forstått at norske entreprenører er en ryggrad i Distrikts-Norge, sier Julie Brodtkorb, i en pressemelding.

Ifølge MEF øker regjeringen vedlikeholdsbudsjettet med nær 1 milliard kroner, til 9.4 milliard kroner.

Annonse

– Med de enorme kostnadsøkningene det siste året, betyr denne økningen at vedlikeholdet videreføres på samme nivå som de siste årene. Det er positivt i et budsjett som på nesten alle områder opplever kutt, sier Brodtkorb.

 

MEF er bekymret for reduksjonen på det samlede veibudsjettet. (Illustrasjonsfoto: Runar F. Daler)

Lyttet til MEF

Julie Brodtkorb leverte i sommer et krav til finansministeren om å redusere prisene på anleggsdiesel. – Regjeringen har lyttet til MEF. I et stramt statsbudsjett bruker de 1.3 milliarder kroner på å kutte prisen på anleggsdiesel, ifølge meldingen.

– Krisen er ikke over, men det er et positivt bidrag og det viser at regjeringen har forstått alvoret.

MEF opplyser at de i mange år har jobbet mot urettferdigheten i dagens momssystem, der entreprenører som ikke har fått betalt for utført jobb på grunn av en tvist må betale moms.

– Regjeringens forslag til løsning skal ut på høring og vi forventer at denne saken endelig blir løst, skriver MEF.

Selv om flere av MEFs krav er ivaretatt uttaler Brodtkorb at hun er bekymret for reduksjonen på det samlede veibudsjettet.