Utleiesenteret blir elektrisk også på veien

Utleieselskapet leverer elektriske maskiner til anlegg og fyrer byggeplassene fossilfritt. Nå skal selskapets selgere ta i bruk elektriske biler.

– Vi ønsker å ta posisjonen som det grønne og miljøvennlige utleieselskapet i bygg- og anleggsbransjen. Når vi leverer klima- og miljøvennlige alternativer til våre kunder, er det helt naturlig å gjennomføre det grønne skiftet også for våre egne kjøretøy. Et skritt på veien er elbiler til våre selgere, sier Morten Dahl, salgs- og markedssjef i Utleiesenteret AS, i en pressemelding.

Biobrenselanlegg

Ifølge Utleiesenteret var selskapet det første i Norge som kunne tilby mobil varme med bioenergi. Da fossilforbudet trådte i kraft ved årsskiftet, hadde selskapet allerede levert flere biobrenselanlegg via sin samarbeidspartner Norsk Bio. Elektriske gravemaskiner har en god stund vært et alternativ i maskinparken for utleie.

Annonse

– Vi investerer i grønne maskiner der det fins slike. Nå som elbilene er kommet for fullt, rekkevidden er akseptabel og ladenettet stadig utvikles, er det helt naturlig å kjøre grønt også på veien, sier Knut Grothaug, administrerende direktør i Utleiesenteret.

Utleiesenteret har et stort utvalg av maskiner og utstyr for utleie til bygg og anlegg på Østlandet, og driver virksomheten med utgangspunkt i avdelingene i Drammen, Kongsberg, Oslo og på Gardermoen.