Ny programvare for høyere skrotpriser

Scanvaegt Systems lanserer nytt programvaresystem for sortering av skrot innen gjenvinningsbransjen. Systemet skal sørge for nøyaktig sortering i korrekte fraksjoner og gi mulighet for større inntjening ved videresalg.

Programvaresystemet kan også brukes som mobilløsning på nettbrett og smarttelefon av operatørene direkte ute på plassen. Dette ifølge en pressemelding fra selskapet.

Raskt og nøyaktig

Gjenvinningsbransjen arbeider med optimalisering og effektivisering på flere fronter, ifølge Sales Manager Geirr Franang i Scanvaegt Systems.

Annonse

– For de store aktørene innen gjenvinning handler det bl.a. om å få sortert de innleverte fraksjonene så raskt som mulig, og om å håndtere data om vekt og materialer så nøyaktig som mulig. Forklaringen er at det er gode penger i videresalg av rene materialer, forteller Franang.

I tillegg til metall, som er den største fraksjonen, kan det også gjelde materialer som f.eks. bygningsmaterialer.

Den nye programvaren – ScanClassifier – brukes når innveiingen av hele lasset har funnet sted, og operatøren deretter deler opp lasset og veier det ut i flere mindre fraksjoner og får dem veid individuelt.

– Med ScanClassifier får virksomheten en langt bedre oversikt over de innleverte materialene. Det sikrer i første omgang en nøyaktig avregning til dem som kommer med materialene, sier Geirr Franang.

Programvaren kan også brukes som en mobilløsning på nettbrett og smarttelefon av operatørene ute på plassen.

– Så snart de enkelte fraksjonene er blitt innveid, finner registreringen sted. Dermed sparer virksomheten både tid og arbeid, legger han til.

Sales Manager i Scanvaegt Systems, Geirr Franang. (Foto: Scanvaegt Systems).

Høyere verdi på fraksjoner

Med programvaren får virksomheten oversikt over den samlede mengden skrot som er mottatt, og som straks figurerer på lagerlisten. ScanClassifier henvender seg også til metallindustrien, som leverer inn metallavfall til gjenvinning, men også til andre bransjer der oppdeling av et samlet lass finner sted, f.eks. sortering av byggematerialer.

– Fraksjoner med dyre materialer, f.eks. kobber, messing, rustfritt stål og aluminium, får en langt høyere verdi når de er sortert korrekt og kan selges  som rene fraksjoner. Med vår programvare er det raskt og enkelt å sortere materialene helt nøyaktig og dermed å øke inntjeningen, sier Franang.